איך מסירים תוכן פוגעני ב-YouTube?
המחויבות שלנו לאחריות מתחילה בהנחיות הקהילה. כללי המדיניות האלה נועדו להגן על הקהילה שלנו. הם מבהירים מה מותר ומה אסור ב-YouTube, ורלוונטיים לכל סוגי התוכן בפלטפורמה, כולל סרטונים, תגובות, קישורים ותמונות ממוזערות. כללי המדיניות מכסים תחומים כגון דברי שטנה, הטרדה, בטיחות ילדים וקיצוניות אלימה, בין היתר.
פיתחנו כל אחד מכללי המדיניות בעזרת מגוון רחב של מומחי מדיניות ומומחים חיצוניים בתחום, וגם בשיתוף עם יוצרים ב-YouTube. אנחנו בודקים את כללי המדיניות באופן שיטתי כדי לוודא שהם עדכניים. דוגמה לכך: העדכונים החשובים למדיניות בנושא דברי שטנה והטרדה ב-2019.
אנחנו מסירים תוכן שמפר את כללי המדיניות שלנו במהירות האפשרית, ונעזרים לשם כך באנשים וגם בטכנולוגיה של למידת מכונה כדי לזהות תוכן שעלול להיות בעייתי בסדר גודל נרחב. בנוסף, אנחנו מסתמכים על חברי קהילת YouTube כמתריעים מהימנים (trusted flagger) שעוזרים לנו לאתר תכנים שעלולים להיות בעייתיים בכך שהם מדווחים לנו עליהם ישירות. כמו כן, אנחנו משקיעים מאמצים רבים כדי להבטיח שתכנים שמפירים את כללי המדיניות שלנו לא ייחשפו לצופים רבים (או אפילו לא ייחשפו לאף צופה) לפני שיוסרו. בעזרת מערכות הסימון האוטומטי, אנחנו מזהים ובודקים תכנים אפילו לפני שחברי הקהילה שלנו ראו אותם.
ברגע שאנחנו מזהים תוכן כזה, בודקי תוכן אנושיים מעריכים אם הוא מפר את כללי המדיניות. אם מסקנות הבדיקה הן שהתוכן אכן מפר את המדיניות, אנחנו מסירים אותו ומשתמשים בו לאימון המכונות שלנו לזיהוי טוב יותר בעתיד. בודקי התוכן שלנו גם מגנים על תוכן שברור שפורסם למטרות חינוכיות, תיעודיות, מדעיות או אומנותיות [EDSA].
איך YouTube מצמצם את ההפצה של מידה מוטעה מזיק ותוכן גבולי?
הנחיות הקהילה שלנו מגדירות את כללי הבסיס לגבי תוכן ב-YouTube, אבל תמיד יהיה תוכן שמתקרב מאוד לקו האדום המצוין במדיניות, אבל לא בדיוק חוצה אותו. התוכן הגבולי הזה מייצג שבריר של אחוז מכלל התוכן שנצפה ב-YouTube. עם זאת, גם שבריר של אחוז זה יותר מדי.
לכן הודענו ב-2019 על שינויים במערכות ההמלצות שלנו, שנועדו לצמצם את ההפצה של תוכן גבולי. בעקבות זאת, חלה באותה שנה בארה"ב ירידה של 70% בזמן הצפייה בתוכן מומלץ שצופים אינם רשומים אליו. כמו כן, חלה ירידה בזמן הצפייה בתוכן גבולי שמגיע מהמלצות בשווקים אחרים. נכון למרץ 2021, השקנו שינויים במערכת ההמלצות שלנו במטרה להפחית את כמות התוכן הגבולי בכל שוק שבו אנחנו פועלים. אנחנו מחויבים להמשיך לפעול להפחתת ההמלצות על תוכן גבולי. לשינויים אלגוריתמיים לוקח זמן להשיג תוצאות, וייתכן שהצריכה של תוכן גבולי תעלה ותרד במשך תקופה מסוימת, אבל המטרה שלנו היא ששיעור הצפיות בתוכן גבולי מומלץ שהמשתמשים אינם רשומים אליו יישאר מתחת ל-0.5%.
איך תוכן ממקור מהימן מובלט ב-YouTube?
יש הרבה אותות – כמו רלוונטיות ופופולריות – שעוזרים לקבוע אילו סרטונים תראו בדרך כלל בחיפוש ובהמלצות ב-YouTube. עם זאת, כשמדובר בנושאים כמו חדשות, פוליטיקה, מידע רפואי או מידע מדעי, אנחנו יודעים שאין תחליף למהימנות. לכן השקנו מגוון פיצ'רים שיעזרו לנו להתמודד עם האתגר הזה בצורה הוליסטית.
לדוגמה, בתוצאות חיפוש ובסרטונים מומלצים אנחנו מבליטים מקורות מהימנים לגבי אירועים חדשותיים חשובים ונושאים שמוּעָדים להפצה של מידע מוטעה. יש לנו גם פיצ'רים ייעודיים במוצר, כמו המדף 'מבזקי חדשות' והמדף 'חדשות מובילות', שמציגים סרטונים קשורים ממקורות חדשותיים מהימנים.
הקשר הוא קריטי להערכת מידע, ולכן אנחנו עם מידע מבוסס-טקסט לצד תוצאות חיפוש וסרטונים מסוימים כדי לעזור לכם לקבל החלטות בעצמכם לגבי התוכן שאתם מוצאים ב-YouTube.
איך יוצרים ואומנים מהימנים מתוגמלים ב-YouTube?
קבלה לתוכנית השותפים של YouTube (YPP) היא אבן דרך חשובה במסע של כל יוצר ויוצרת. כחלק מ-YPP, יוצרים יכולים להפעיל מונטיזציה בתוכן שלהם וכן לקבל גישה לתמיכה ייעודית ולהטבות מיוחדות.
בשנים האחרונות נקטנו צעדים לחידוד דרישות המונטיזציה כדי ששולחי ספאם, מתחזים ומשתמשים אחרים שמנצלים את המערכת לרעה לא יוכלו לפגוע בסביבה העסקית שלנו או לנצל את היוצרים שהשקיעו זמן, אנרגיה ותשוקה בהפקת תוכן איכותי.
כדי להגיש בקשת הצטרפות ל-YPP, הערוצים צריכים לעמוד בתנאי קבלה שקשורים לזמן הצפייה ולמספר המנויים. אחרי הגשת הבקשה, צוות הבדיקה של YouTube מוודא שרק ערוצים שעומדים בתנאי הקבלה ופועלים בהתאם לכל ההנחיות שלנו יתקבלו לתוכנית. במסגרת התוכנית הם יוכלו לקבל גישה למודעות ולמוצרי מונטיזציה אחרים.
בדרך כלל, מפרסמים לא רוצים שהשם שלהם ייקשר לתוכן שנוי במחלוקת או רגיש ב-YouTube, כפי שמוגדר בהנחיות שלנו ליצירת תוכן ידידותי למפרסמים. אם יוצר מסוים הפעיל בסרטון מונטיזציה באמצעות הצגת מודעות אך הבודקים והמערכות האוטומטיות שלנו קובעים שהסרטון לא מציית להנחיות ליצירת תוכן ידידותי למפרסמים, [הצגת המודעות בסרטון תהיה מוגבלת או שלא יוצגו בו מודעות כלל] (https://support.google.com/youtube/answer/9269824). במילים אחרות, היוצר לא יוכל להרוויח כסף מהסרטון הזה. אנחנו גם עלולים להשעות ערוצים של יוצרים מ-YPP עקב הפרות חמורות או חוזרות ונשנות של כללי מדיניות המונטיזציה של YouTube.
ההיבט החשוב ביותר מבחינתנו הוא אחריות, ואנחנו בוחנים את כל מה שאנחנו עושים מנקודת המבט הזו. לחסרונות מבחינת המשתמש ומבחינת העסק יש משקל רב הרבה יותר מאשר כל השיקולים האחרים.