Loading...

Oosterdok 4 - Jazz Band: Live Part 4 of 7 - Corcovado by Antonio Carlos Jobim - Part4.mp4

430 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 3, 2012

Oosterdok 4 tijdens het Kunstcafé Huizen in Theater De Boerderij op woensdag 29 februari 2012 onder auspiciën van Stichting Kunst & Cultuur Huizen, Nederland.
Oosterdok 4 on the occasion of the 'Kunstcafé Huizen'(Art-caféHuizen) at theatre 'De Boerderij' on 29 february 2012 by the Kunst &Cultuur foundation, Netherlands.

OOSTERDOK 4
Stefan Bos, Tijs Klaassen, Wouter Kühne en Gideon Tazelaar, in leeftijd variërend van 14 tot 19 jaar, behoren op dit moment tot de meest getalenteerde jonge jazzmusici in Nederland. Stefan, Wouter en Gideon maken deel uit van het Junior Jazz College van het Amsterdams Conservatorium. Tijs is inmiddels eerstejaars student aan het Amsterdams Conservatorium. Het repertoire van het kwartet bestaat uit nummers van Charlie Parker, Sonny Rollins, George Gershwin, Lou Donaldson, Paul Desmond en vele andere grootheden uit de jazz.

De muzikale doorbraak van pianist Stefan Bos (15) begon in 2008 op 11-jarige leeftijd met een TV-optreden in het Concertgebouw van Amsterdam. In 2009 toerde hij door Nederland met het NJJO. In november 2010 won hij in het Muziekgebouw aan 't IJ de tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours in de categorie 12 t/m 15 jaar. Hiermee verdiende hij onder andere een masterclass van de beroemde Amerikaanse jazzpianist Brad Mehldau en privélessen van Peter Beets. Stefan kreeg in Amsterdam de persprijs, uitgereikt door journalist Bert Vuijsje. Hoogtepunt voor Stefan in 2010 was het optreden op het Kinderprinsengrachtconcert.

De oudste van het muzikale viertal is basgitarist Tijs Klaassen (19). Hij is begonnen toen hij 9 jaar oud was. Hij is nu eerstejaars student aan het Amsterdams conservatorium. Hij beheerst vele stijlen. Naast het spelen in de diverse combo's van het conservatorium maakt hij deel uit van de band Allergic to Horses en de Hint Big Band.

Drummer Wouter Kühne (15) kreeg op 3 jarige leeftijd zijn eerste drumstel. Begonnen bij de harmonie en fanfare speelde hij al op 10 jarige leeftijd de slagwerk partij bij grote muziekprojecten als de Driestuivers opera van Bertolt Brecht en ook bij de Peer Gynt suite met Frank Groothof. In 2009 is hij begonnen met jazz drummen bij Gerhard Jeltes van het Junior Jazz College. Hij speelde dat jaar ook mee op het IJazz festival. Momenteel speelt hij in het orkest Nuevo o.l.v. Betty Bakker en de bigband Dirk's Horns o.l.v. van Jan Kühne. Als drummer/percussionist begeleidde hij in 2011 in de Kleine Komedie de eindexamenkandidaten van de Frank Sanders Academie. Hij maakt deel uit van de popformatie Moonstone.

Saxofonist Gideon Tazelaar (14) stond al op 8 jarige leeftijd in het Concertgebouw in Amsterdam met het Nederlands Blazersensemble. Hij speelde daar zijn eigen compositie waarmee hij de winnaar werd van de jonge componisten wedstrijd van het NBE en de VARA televisie. Hij deed in 2009 samen met Stefan mee aan de tour van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest. In juni 2011 trad hij met gitarist Henk Sprenger op in het radio-programma Opium en in augustus 2011 speelde hij op het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Hij is eerste altist van de Jazz Focus Bigband o.l.v. Peter Guidi. Hij heeft les van Albert Beltman en Ferdinand Povel en heeft ook les gekregen van Benjamin Herman, Dick Oatts en Marc Scholten.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...