Loading...

HEBBEN WE BOMEN NODIG ? | Beste video educatief (alle leeftijden)

2,003 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 26, 2018

HEBBEN WE BOMEN NODIG?

Wist je dat algen en bomen 5 miljard jaar geleden de eerste bewoners op aarde waren? Doordat zíj zuurstof produceerden kon de mens zich supersnel ontwikkelen. Inmiddels zijn we met miljarden mensen en is onze leefwereld behoorlijk veranderd.

Hebben we bomen nu nog steeds nodig? Nou en of!

Want samen met de algen in zee produceren bomen het grootste gedeelte van onze zuurstof. En zonder zuurstof kunnen wij niet leven.

Ook eten ze CO2 op. Dat is goed, want door de groeiende uitstoot van broeikasgassen is de CO2 in de lucht veel te hoog, waardoor de aarde steeds sneller opwarmt. Door CO2 op te eten, zorgen bomen ervoor dat de opwarming vertraagt.

En wist je dat bomen een flink deel van alle fijnstof die de mensen produceren, uit de lucht filteren? Daardoor wordt de lucht veel gezonder.

Maar dat is nog niet alles. Eén boom geeft leven aan wel meer dan 250 plant- en diersoorten, en draagt zo bij aan de biodiversiteit. Met zijn stuifmeel kunnen bijen bijvoorbeeld gewassen bestuiven, die zich daardoor kunnen voortplanten.

En verder zorgen bomen voor natuurlijke verkoeling, een goede afwatering, houden ze wind tegen… én ze maken mensen… gelukkiger!

Gelukkiger? Ja, zeker!

Want als we bomen om ons heen hebben zijn we creatiever, socialer en actiever. En ook lachen we dan meer en zijn we minder vaak ziek.

Wat zijn bomen toch eigenlijk gewéldig!

Maar wereldwijd - en zelfs in Nederland! - neemt het aantal bomen nog steeds af. De bomen die overblijven kunnen de uitstoot van CO2 niet meer aan!

Kan het niet ánders? Ja, zeker wel!

In Midden Brabant in Nederland zijn er veel mensen die weten hoe belangrijk bomen zijn. Dat zijn de boomkwekers van GreenPort Midden Brabant, met onder andere Boomkwekerij M. van den Oever. Zij willen de wereld om ons heen juist vergroenen in plaats van volbouwen. Zij laten jonge bomen 100% duurzaam opgroeien, zodat die elders hun belangrijke werk kunnen doen. Midden Brabant is dus eigenlijk de groene kraamkamer van Nederland… én daarbuiten.

Ook bedenken zij, samen met kunstenaars en ontwerpers, nieuwe toepassingen om onze wereld verder te vergroenen.

Zodat steeds meer mensen begrijpen hoe belangrijk bomen zijn voor een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefwereld. Een wereld die zonder groen niet kan bestaan! Wat ga jíj doen om onze leefwereld verder te vergroenen?

VOOR MEER INFORMATIE
Bezoek of neem contact op met: Boomkwekerijen M. van den Oever en vraag naar hun Green Life™ Programma, http://www.mvandenoever.nl of http://www.greenlifexl.com, +31 411 – 62 19 64 of contact Greenport Midden Brabant http://www.greenportmb.nl

PRODUCTIE
De animatiefilm is geproduceerd door communicatiebureau Rekers & Van Noppen: http://www.rekers-vannoppen.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...