Loading...

Wat is er mis met het staatsbestel; Rients Hofstra en Rico Brouwer

4,710 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 3, 2018

TRIGGERWARNING; Dit gesprek kan politiek, of maatschappelijk incorrecte inhoud bevatten die onbedoeld angst, onzekerheid of woede oproepen. Wij beroepen ons hierbij op de wetgevende journalistieke vrijheid als fundament voor een pluriforme samenleving en hygiënische democratische processen.

“De eerste en tweede kamer zien ook wel dat de afstand tussen de politiek en de burger steeds groter wordt en ze begonnen daarom de staatscommissie parlementair stelsel. Deze heeft nu tussentijds gerapporteerd; we gaan kijken naar wat er mis is met ons staatsbestel”.

Rico Brouwer bespreekt met Rients Hofstra de tussentijdse rapportage van commissie Remkes en wat er mis is aan ons Nederlandse staatsbestel. Dat dat niet meer houdbaar is ziet iedereen, maar hoe krijgen we het dan beter? Uit het interview volgt dat een meer bescheiden opstelling van de volksvertegenwoordigers, één die zonder partijbelangen dienstbaar is aan de samenleving, daarvoor een eerste voorwaarde is. De vraag is of dat wel door de politiek zelf kan worden opgelost?

Rients Hofstra schrijft politieke romans en zet in dit gesprek de hoofdpunten uiteen van zijn https://alternatiefstaatsbestel.nl

De rapportage van commissie Remkes vindt u op https://zoek.officielebekendmakingen....

Dit was een pilot aflevering.
Rico Brouwer gaat voor café Weltschmerz interviews maken over Privacy, ICT en transparantie van bestuur.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...