Upload
400
 • GRIVA - rekli su o GRIVI

  3,448 views 7 years ago
  www.zlatkogriva.com
  https://www.facebook.com/Gr...

  rekli su o Grivi Karolj Kovač, Vlada Džet, Branimir Lokner, David Vartebedian, Bogomir Mijatović-Bogica
  Prvi hit Grive i prva zlatna ploča je bila obrada Breninog evrovizijskog debakla "Sitnije Cile sitnije" / "Sitnije sestro sitnije" (1983). Ubrzo je usledio prvi album "Kog sam đavola tražio u tebi" I Griva pridobija veliku naklonost publike. Album, "Nisi ni ti anđeo" (1985) je nastavio u pravcu žestoke muzike sa prvog albuma.1987 godine bend izdaje album "Griva" poznat po mega hitu "Vojvodino što si tako ravna.1988. godine se pojavilo novo Grivino izdanje pod imenom "Što te tata pušta samu". Promotivni koncert u Novom Sadu, u prepunom SPENS-u sa specijalnim gostima (Alen Islamović, Viktoria, grupe Osmi Putnik i Sing, sing Singersi) podiže Grivu u sam vrh Yu rock scene.1991 idejni vođa Zlatko Karavla još jednom okuplja ekipu i snima album "Pij, jedi, veseli se...". Nakon raspada države grupa pravi pauzu do 2002 god. Koncert za pamćenje u Studiju "M" u Novom Sadu, gde je Zlatko pozvao sve bivše članove benda kao i novosadske muzičare sa kojima je saradjivao.Material sa ovog koncerta se našao na CD i DVD izdanju.

  2008 sa novosadskom grupom Autostoperi, Zlatko pravi odlične gostujuće nastupe pevajući isključivo repertoar Whitesnake i Deep Purple. Okosnica tog benda sada sačinjava nucleus nove postave Grive koja je nastavila sa novom svežinom da publici predstavi ono najbolje iz svog repertoara. Show less
  Read more
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
 • This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • GRIVA & Co Live 2002 Play all

  U Studiju "M" Radio Novog Sada, te večeri, 18. decembra 2002. u sat i po vremena, verna publika, ona koja je sa Grivom od prvih dana daleke 1983. godine, ona koja je Grivu upoznala krajem osamdesetih, kada je novosadska grupa uz Divlje jagode bila najbolji "teški rok" bend u Jugoslaviji, onoj "od Vardara do Triglava",i oni mladi fanovi koji Grivu znaju po njihovoj najpoznatijoj pesmi, onoj po kojoj je koncert i dobio ime "Vojvodino, Vojvodino, to si tako ravna", svi zajedno, njih preko 1000, uzivali su u najboljim pesmama i hitovima ove grupe.Na sceni je istovremeno bilo i po 20 muzičara, desetak gitara, udaraljki, lasersko osvetljenje, a ceo koncert sniman je kamerom sa krana, koja je, kao da prati taktove vrsnih vojvođanskih muzičara i sama "lebdela" iznad scene u ritmu muzike. Čulo se te večeri "Nekad sam mogao triput na dan", "Što te tata pušta samu", Srećan ti rođendan", "Istambul" i mnoge druge pesme, a za kraj je, naravno, ostavljena naslovna, "Vojvodino, Vojvodino, što si tako ravna".
  - Branislav Baturan
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...