354
 • Movies that Matter Festival 2018 - Promo

  42,271 views 8 months ago
  Kijk films die je aan het denken zetten, ontmoet bijzondere filmmakers en mensenrechtenactivisten uit alle windstreken, en ga in discussie over actuele onderwerpen op het Movies that Matter Festival. Van 23 t/m 31 maart 2018 vindt hét internationale film- en debatfestival over vrede en recht plaats in Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui. Negen dagen lang kun je rond de zeventig spraakmakende speelfilms en documentaires zien in combinatie met verdiepingsprogramma's in de vorm van een inleiding, nagesprek of debat. Daarnaast verken je met VR-cinema onbekend terrein zonder het Spuiplein te verlaten, bezoek je ter plekke exposities en geniet je van dagelijkse muziekoptredens. Show less
  Read more
 • Movies that Matter On Tour najaar 2018 Play all

  This item has been hidden
 • MtMF18 x Den Haag FM Play all

  This item has been hidden
 • #MtMF18: Meet the Activists Play all

  In het competitieprogramma Activist (voorheen A Matter of ACT) zie je acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. In deze afspeellijst stellen wij ze aan je voor!
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Camera Justitia Play all

  Camera Justitia is het competitieprogramma met acht indrukwekkende films (zowel fictie als documentaire) en naprogramma's over juridische dilemma’s, waarheidsvinding, internationaal recht en de strijd tegen straffeloosheid.

  Tijdens de Camera Justitia Masterclass vertelt Kathryne Bomberger, Directeur-generaal van de Internationale Commissie voor Vermiste Personen, aan de hand van filmfragmenten over haar werk.

  Een internationale jury kent tijdens de feestelijke Camera Justitia Night op donderdag 29 maart met een vertoning van Truth Detectives de Gouden Vlinder Camera Justitia Award en €5.000 toe aan de regisseur van de winnende film.

  De Camera Justitia jury wordt dit jaar gevormd door Anne Marie Stordiau (Counsellor for Justice and Security, Nederlandse Ambassade in London), Caroline Fournet (Professor internationaal strafrecht, Rijksuniversiteit Groningen), Jenny Hellmann (winnaar Camera Justitia Award 2017), Necati Sönmez (film criticus, filmmaker and oprichter Documentarist Istanbul Documentary Days), Matt Cannock (hoofd Amnesty International's Centre for International Justice).
  This item has been hidden
 • #MtMF18: On the Move Play all

  Migratie is een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd. Door (politieke) conflicten zien miljoenen mensen zich genoodzaakt huis en haard te verlaten. Daarvan zijn er velen die een veilig onderkomen zoeken buiten de eigen landsgrenzen.

  Tegelijkertijd wordt het migratiebeleid strikter, met mensenrechtenschendingen op nationaal, Europees en mondiaal niveau tot gevolg. Dit dwingt ons na te denken over de hulp die we bieden en de grenzen die we stellen. In On the Move films die een nieuwe blik op dit onderwerp bieden.

  Bekijk welke films we selecteerden voor On the Move.
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Resist Play all

  Van opstanden tegen een corrupt politiek regime tot de strijd voor vrijheid van meningsuiting – verzet is overal te vinden. Het vraagt om moed van individuen die hun eigen bestaan in gevaar brengen voor een rechtvaardige wereld. Een offer waarvan zij niet zelden dagelijks de consequenties ervaren: gevangenisstraf, uitsluiting en geweld.

  We volgen groepen, zonderlingen en activisten die strijden voor hun principes. Zij laten ons nadenken over het moment dat een situatie niet langer acceptabel is en je besluit in actie te komen. Over het moment dat individuen zich solidair verklaren en daarmee de wereld daadwerkelijk kunnen veranderen.

  Bekijk welke films te zien zijn in Resist.
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Save the Planet Play all

  Al sinds de Club van Rome weten we dat onze planeet in gevaar is. Het gebruik van fossiele brandstoffen, het kappen van oerbossen, overbevissing en intensieve landbouw zorgen ervoor dat mensen en dieren in hun bestaan worden bedreigd. Van de roze rivierdolfijn in de Amazone tot het wegsmeltende ijs op de Noordpool. Niettemin gaat de omslag naar een duurzame wereld traag en moeizaam.

  Om deze omslag te versnellen zijn er steeds meer initiatieven en afspraken op het gebied van klimaat, biodiversiteit, schone lucht en energie. Maar gaat de verandering snel genoeg? Welke dilemma’s gaan gepaard met deze strijd voor een duurzame wereld? En hoe staat het met de leefbaarheid van de aarde voor toekomstige generaties?

  In dit themaprogramma vertonen we films over activisten, wetenschappers en politici die verandering nastreven en over de dilemma’s die gepaard gaan met hun strijd voor een duurzame wereld. De festivalzondag staat in het teken van deze films.

  Bekijk welke films te zien zijn in Save the Planet.
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Second Sex Play all

  Voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten. Maar wereldwijd worden vrouwen achtergesteld, variërend van seksuele onderdrukking in Iran tot de ongelijkheid op de arbeidsmarkt in het Westen. Het verschil in behandeling van mannen en vrouwen is soms openlijk en zichtbaar, maar nog vaker onopgemerkt onderdeel van de cultuur, de taal en het systeem.

  In dit programma wordt de ongelijkheid van mannen en vrouwen centraal gesteld. We gaan in op de ongelijke behandeling van mannen en vrouwen, met films en gesprekken over het verzet tegen zichtbare en onzichtbare achterstelling en onderdrukking.

  Bekijk welke films te zien zijn in Second Sex.
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Festival Favorites Play all

  Een programma voor de avontuurlijke filmliefhebber: goede films met een brede inhoudelijke, thematische variëteit. Van sciencefiction tot essayistische documentaire, van politiek pamflet tot coming-of-age-drama. Films uit alle windstreken, die hun kwaliteit hebben bewezen op festivals over de hele wereld.
  This item has been hidden
 • #MtMF18: Chosen by YOU officiële selectie Play all

  Ieder jaar presenteren wij op ons festival (23-31 maart 2018) een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar vertoond werden in de bioscoop, gekozen door het publiek. Dit zijn de trailers van de vijf films die de meeste stemmen hebben gekregen en daarom tijdens #MtMF18 opnieuw te zien zullen zijn op het grote doek.
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...