2,583
 • Ndal shkaterrimit te sitit arkeologjik te Komanit!

  3,321 views 4 years ago
  Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë (pranë Ministrisë së Kulturës), në mbledhjen e tij të datës 12 dhjetor, ka aprovuar kalimin e linjës së tensionit të lartë OST Kosovë-Shqipëri, poshtë, në mes dhe paralel me kodrën e vendbanimit arkeologjik të Komanit, ose e njohur ndryshe si Dalmacia.
  Lajmi bëhet i ditur për “Gazeta Shqiptare” nga arkeologia që ka zbuluar këtë vendbanim, Etleva Nallbani. Në një intervistë për “GSH”, ajo sqaron se pse kjo linjë e dëmton sajtin qindravjeçar, cila është rëndësia e sajtit dhe pse vendimi i KKA-së është i padrejtë.
  Sipas arkeologes Etleva Nallbani, vendbanimi i Komanit i ka dhënë emër një qytetërimi të tërë mesjetar ne Ballkanin Perëndimor. “Fati ynë i madh është që, pothuajse e gjithë shtrirja përkon në territorin shqiptar”, – shprehet ajo. Zbulimet tregojnë se bëhet fjalë për një qendër të shtrirë minimumi në 35 ha, me një vitalitet ndërtimor dhe dendësi banimi të jashtëzakonshëm të paktën përgjatë 1000 vjetëve. Show less
  Read more
 • history

  History ancient Albania/shqiperia
  • Illyrian-Albanian Archeology - Duration: 4 minutes, 43 seconds.

   • 12 years ago
   • 49,919 views
   A compilations of pictures showing some of the archeological findings in Albania and Kosova. The Albanians are one of the most ancient people in Europe...and the Albanian language is one of the mos...
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...