83
 • Kaj je praksa joge?

  2,167 views 4 years ago
  Robert Hönn, www.jogado.com
  TEČAJI JOGE!- www.tocka.jogado.com
  TEČAJ za UČITELJA JOGE!- http://www.tt.jogado.com/tt...

  Življenje v naglici je v veliki meri človeka pripeljalo do faze, ko je njegov um neprestano pod pritiskom. Razpeti smo med poklicnim, družinskim in družabnim življenjem. Medtem, ko se družimo s prijatelji, smo v mislih že na jutrišnem sestanku, med mirnim, družinskim večerom nam misli bežijo drugam... Z razcvetom tehnologije smo postali dosegljivi praktično 24 ur na dan, čas je začel teči hitreje. Naši miselni procesi vedno bolj spominjajo na opico, ki skače z veje na vejo in se ne umiri. Iz preteklosti skačemo v prihodnost in spet nazaj, redko nas katera stvar ali dogodek za trenutek vrne v sedanjost.

  Tu in zdaj...
  ko se um umiri, se znajdemo v občutku doživljanja trenutka. Zavedamo se stvari, ki se nam dogajajo in lažje sprejemamo odločitve, ki so pred nami. Ko misli ponovno oddivjajo svojo pot in naša pozornost popusti, se vrnemo v ponavljajoče skakanje iz prihodnosti v preteklost in nazaj.
  Vse to je na videz neizogibno.

  Praksa joge nam omogoči preseči občutek nenadziranega miselnega potovanja naprej in nazaj v času.. Različne tehnike joge nas na različneh ravneh našega dojemanja obračajo v trenutek, v katerem bivamo. Telesni položaji, asane, sprostijo nepotrebne napetosti telesa in omogočijo boljši pretok življenskih tekočin. Stoječi položaji nam ponudijo raziskovanje stabilnosti in nas prizemljujejo, zakloni nas poživljajo in predkloni umirjajo. Zasuki odprejo celo hrbtenico, jo regenerirajo in hkrati močno vplivajo na prebavni sistem. Inverzni položaji zmanjšujejo obremenitev srca in delujejo pomlajevalno.
  Pranajama, nadzor vitalne energije, je bolj subtilna tehnika od asan. Z nadzorovanim tokom diha delujemo na procese v naši notranjosti, uskladimo delovanje živčevja in zberemo naš energetski potencial v točki. Pranajama deluje pomlajevalno in regenerativno na celo telo.
  Pozornost usmeri naše misli v tisto, kar ta trenutek dejansko počnemo. Zavedanje povezave diha in giba, občutkov celega telesa nas skozi prakso vrne v trenutek, v katerem smo. S tem omogočimo umu, da se oklene le ene stvari, na katero je pozoren. Okrepi se občutek zavedanja, doživljanja časa in prostora.
  Prakso joge lahko razumemo večplastno. Za nekoga je to odličen način vzdrževanja zdravega in vitalnega telesa, kdo drug išče mir, ki ga praksa joge ponudi, spet drugemu je joga pot, način življenja.
  Ni boljše ali slabše prakse joge. Sprememba je edina stalnica našega življenja in vse kar je živo, sledi toku evolucije. S časom se bo vaša praksa spreminjala in vam tako ponujala neprestano možnost napredovanja na vseh ravneh. Vsi imamo določene omejitve in praksa joge nam omogoči njihovo postopno spoznavanje. In ko se omejitve zavemo in jo spoznamo, jo lahko presežemo, ne glede na to, ali je omejitev telesne ali mentalne narave. Zakaj bi čakali? Danes je dan za jogo. Show less
  Read more
 • Posted videos

  • VIRTUALNI joga studio - Duration: 5 minutes, 10 seconds.

   • 1 year ago
   • 99 views
   Učiteljski tečaj joge, RYS Joga Do,
   300 ur
   Program:
   Yoga Teacher Training, Hatha yoga- level 1
   Pričetek:
   16.04. 2016
   Tečaj za vse, ki želite postati učitelji joge.
   V skladu z mednarodni...
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...