88
 • De Koude Kermis - Impressie 2018/2019

  163 views 1 month ago
  De Koude Kermis is alles tussen ‘kunst’ en ‘kermis’. Net als iedere kermis vindt deze kermis gewoon plaats op straat of op een publiek plein. En íedereen hoort tot de doelgroep. Of je nou komt voor het concept, de kunst of het vermaak: zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken staan hier centraal.

  De Koude Kermis is een kunstproject van DROPSTUFF.nl dat bestaat uit een serie kunstwerken waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een ‘kunstinstallatie’ is.

  Aan bestaande kermisattracties hebben we nieuwe verhalen gekoppeld; aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. Een kermis waarvan alle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high art en high tech.

  Op de Koude Kermis is niets wat het lijkt. Maak een ritje in ‘The Fair Grounds‘, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality – of speel het beroemde A2 Racer vanuit onze spectaculaire AR Fiat Panda, een escape room ons wheels!

  In 2019 wordt De Koude Kermis weer met nieuwe installaties uitgebreid! Meer info en boekingen: 035-6771912 of info@dropstuff.nl

  --
  Concept en Productie: DROPSTUFF MEDIA / Stichting Pleinmuseum

  Partners:
  -Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum
  -Eye Filmmuseum, Amsterdam

  Mede mogelijk gemaakt door:
  -BankGiro Loterij Fonds
  -Prins Bernhard Cultuurfonds
  -ClickNL, Fieldlab Virtual Worlds

  Video: Veldtwerk Films / Ard van der Veldt

  © 2018 Stichting Pleinmuseum / DROPSTUFF.nl Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • This item has been hidden
 • Recent activities Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...