Upload
12,538
 • Nikola Tesla - Tragedija jednog genija (La tragedia di un genio)

  16,120 views 1 year ago
  Voyager - Nikola Tesla - La tragedia di un genio (2008)

  http://www.bebamur.com/blog...

  Šta je toliko važno pronašao Nikola Tesla? Žašto je njegov rad morao da ostane tajna? Da li je njegova smrt povezana sa njegovim izumima? Tesla je oduvijek važio za velikog pionira, velikog prethodnika u odnosu na vrijeme u kome je živio, i čovjekom koji nije pripadao nijednom vremenu, smataran je takođe kao "Tesla kreator snova", ili kao Tesla prosvećeni genije. Ali ima i onih koji su ubijeđeni da je Tesla jednostavno čovjek koji je stvorio XX vijek.

  Nikoli Tesli se pripisuje najmanje 700 pronalazaka uključujući naizmjeničnu struju koju danas koristimo, radio difuziju, medicinsku upotrebu magnetne rezonance, prvu hidroelektrenu, pronalasci u oblasti seizmologije, električni automobil bez baterija i još mnogo toga. Čak i danas u dvadeset prvom vijeku Nikola Tesla iznenađuje svojim velikim otkrićima, koja su mnogo ispred njegovog vremena... Show less
  Read more
 • Nikola Tesla Play all

  Tesla nije služio određenoj zemlji.Njega je interesovala sudbina čovječanstva.Shvatajući sebe kao dio Univerzuma, često je ponavljao: " Akcija čak i malih bića dovodi do promjena u cijelom Svemiru. Moj glavni cilj je bio da ukažem na nove pojave i da širim ideje koje će postati polazne tačke za nova istraživanja. "
  Nikola Tesla - nije čudo, i nije glasnik drugih svjetova.On je jedan od nas - čovjek, koji nas ponovo i ponovo dovodi do vječnog pitanja:Ko smo, odakle, zašto, i koje su naše mogućnosti?
  This item has been hidden
 • Talasna genetika Play all

  This item has been hidden
 • Vakcine i farmaceutska mafija Play all

  This item has been hidden
 • Priče i parabole Play all

  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
 • Paranormalne pojave (NLO, manipulacija svijescu...) Play all

  This item has been hidden
 • Duhovnost Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...