40
 • 1609 Staakt het vuren (2018) - Theatergroep Aluin - Trailer

  1,023 views 9 months ago
  Trailer van de voorstelling '1609 Staakt het vuren' .

  Theatergroep Aluin duikt in de schatkamer van vaderlandse verhalen onder het motto 'Wie zijn geschiedenis niet kent weet niet wij hij is." Dit prachtige, spannende en besmette materiaal verdient een podium. In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon en brengt Aluin 1609 Staakt het Vuren, over de opkomst en ondergang van het wonderteam Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt.

  Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Nassau zijn de helden van de opstand tegen Spanje. 1609 Staakt het vuren zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje: het Twaalfjarig Bestand. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de republiek der zeven verenigde Nederlanden. De hoofdrolspelers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind?

  1609 Staakt het vuren is na het succesvolle 1600 Slag bij Nieuwpoort, het tweede deel van 'De Vaderlandse Oorlog', een nieuw theaterdrieluik van Erik Snel. Voorkennis van het vorige deel is niet vereist: de spelers praten je bij. Vanaf december 2018 speelt het laatste deel, 1619 'Maak het kort!' in de theaters.

  CREDITS:
  Tekst: Erik Snel
  Regie: Victorine Plante
  Met: Boris van Bommel, Hiske Eriks, Jilles Flinterman, Stacyian Jackson en Klaas Postmus
  Beeld: Marcel Dolman
  Licht: Claus den Hartog.
  Techniek: Gijs 't Hoen
  Kostuums: Anouk van Schie
  Producent: Theatergroep Aluin
  Videobeelden: Charlie Feld - Picture Bridge
  Montage trailer: Hemmo Bruinenberg - The Video Bakery Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...