Toneelgroep Maastricht
115
 • Brieven uit Genua - Toneelgroep Maastricht

  1,595 views 1 year ago
  Toneelgroep Maastricht speelt 'Brieven uit Genua'

  24 augustus - 14 november 2017

  De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans, zijn samen te zien in een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers in 2016 verschenen autobiografie 'Brieven uit Genua'. Ze worden op het toneel bijgestaan door sopraan Lies Verholle, die aria’s ten gehore brengt van Monteverdi, Puccini en Arditi, en pianiste Elisabeth De Loore. De regie is in handen van Michel Sluysmans. Brieven uit Genua gaat op zaterdag 23 september 2017 in première in de Bordenhal in Maastricht. De voorstelling is in augustus te zien tijdens Cultura en reist tot en met 14 november 2017 langs de theaters.

  Servé Hermans speelt Ilja Leonard Pfeijffer, de Nederlandse schrijver die in 2008 samen met zijn geliefde Gelya naar Rome fietst. Ze vestigen zich in Genua, de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers. Een paar jaar later vertrekt Gelya naar Berlijn, en vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven, gericht aan zijn voormalige geliefde Gelya. Alle brieven zijn echt en daadwerkelijk verstuurd. Tijdens het schrijven van de brieven gebeurt wat de schrijver in zijn stoutste fantasieën niet had durven verzinnen.

  'Brieven uit Genua' is een intiem literair en muzikaal miniatuur over de verhouding tussen feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven. Een ode aan de poëzie en de kracht van zowel de kunst als het echte leven.

  spel Servé Hermans, Michel Sluysmans
  tekst Ilja Leonard Pfeijffer
  bewerking en regie Michel Sluysmans
  zang Lies Verholle
  piano Elisabeth De Loore

  meer info: www.toneelgroepmaastricht.nl Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...