173
 • MSD- Perniagaan Dalam Islam Ustaz Don

  6,019 views 3 years ago
  Saya kira ia satu lagi pencapaian peribadi saya dalam Program Santai Motivasi Seminit Dua yang telah bermula kira-kira 3-4 bulan yang lalu.

  Pertama kerana ia penglibatan ikon terkenal yang sangat saya sanjungi iaitu #ustazdon sendiri. Pendakwah tanah air yang begitu cool dan mempunyai gaya sendiri dalam setiap persembahannya.

  Kedua kerana ia juga merupakan persembahan pertama seadanya yang dirakam di kedai saya sendiri iaitu di #sitipayung. Belun pernah dibuat di tempat sendiri dihadapan anak-anak buah sendiri.

  Apapun, initipati yang cuba disampaikan oleh Ustaz Don ialah dalam Islam juga, apabila kita melakukan perniagaan, ia mesti merangkumi konteks dan perundangan islam.

  Rasul akhir zaman, nabi Muhamad Saw juga merupakan peniaga dan ada asbabnya percaturan allah begitu untuk menunjukkan dengan berniaga juga sebenarnya kita boleh berdakwah.

  Tak mahu tulis banyak. Saksikan saja video saya bersama Ustaz Don. Handsome, segak dan bergaya juga ustaz muda kita ini sebenarnya. Ada aura sendiri.

  Terima kasih Ustaz Selebriti Miri, Ustaz Nassru Mohd yang membawa ikon ini ke Miri. Penderma budiman dan semua penaja-penaja yang membangunkan usaha-usaha dakwah di Miri. #nasrcafe #nurhotel #habibi #smkami #sitipayung dan semua volunteer yang terlibat. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...