YouTube home #YouTubeRewind
Upload
112
 • SportlustTV | Neptunus Schiebroek - Sportlust 46 wedstrijdbeelden

  446 views 2 months ago
  Sportlust behaald de eerste overwinning.

  Sportlust ’46 heeft zijn eerste overwinning in het seizoen gehaald, uit tegen Neptunus-Schiebroek werd met 3-1 gewonnen. Een wedstrijd die Sportlust zeer terecht won ondanks een zeer matige 2e helft. Het verschil werd gemaakt in de eerste 45 minuten, na de thee daalde het niveau maar wist Sportlust toch de overwinning in de wacht te slepen.

  Sportlust startte zeer goed, het zette vanaf het begin de gastheren op eigen helft vast en creerde in de eerste vijf minuten een aantal kansen waarbij het schot van Rory van Gulik nog het gevaarlijkst was; de keeper redde echter met de benen. In de 12 minuut was het dan toch raak, Aimen Said scoorde de 1-0 na een fraai opgezette aanval. Sportlust was veruit de bovenliggende partij en Neptunus-Schiebroek moest werkelijk alle zeilen bijzetten om de dadendrang van de Woerdenaren te beteugelen. Dat het hierbij af en toe flink er aan toe ging ontging de arbiter van dienst nogal eens, de man floot warrig en zag veel dingen over het hoofd. Toen de leidsman toch een overtreding bestrafte in de 24e minuut mocht Thabiso van Zijl vanaf een meter of dertig achter de bal plaatsnemen. Zijn verwoestend harde schot was voor alles en iedereen te veel en de bal verdween dan ook als een streep achter de Rotterdamse doelman in het net. Sportlust liet het hier niet bij, in de 29e minuut had het zo maar 3—0 kunnen staan maar de bal van Freek van Driel kon ternauwernood nog van de doellijn worden weggehaald. Toch wist Sportlust voor de rust nog 1 keer te scoren, uit een prima lopende aanval over links was het wederom Aimen Said die de bal in het netje deed ploffen. Na de wedstrijd was trainer Wim van ’t Westeinde hier duidelijk over: “Het was de mooiste goal vanmiddag, als je hier veel op traint en je ziet het dan in een wedstrijd tot uitvoering gebracht worden dan worden we daar heel blij van”.

  Het tweede bedrijf was kwalitatief een heel stuk minder, Sportlust wist dat de ban gebroken was en hoefde niet per sé naar voren toe en de gastheren hadden niet de kunde om het Sportlust echt moeilijk te maken. In de 56e minuut toch enige opwinding, Kevin Blonk wist zich door de verdediging heen te wurmen en mocht alleen op de keeper af gaan; jammer genoeg bracht deze met het been redding. Pas in de 60e minuut van de wedstrijd kreeg Neptunus-Schiebroek zijn eerste grote kans, na wat gerommel in de laatste linie van de Woerdenaren werd de bal net over he doel van Fabian van Jaarsveld heen geschoten. Dit moest een waarschuwing zijn voor Sportlust en even leek het dat ook te zijn want in de 79e minuut was het Thabiso van Zijl die na een vloeiende aanval alleen voor de doelman kwam te staan. Ook nu geen score want van Zijl schoot de bal tegen de uitlopende keeper aan. Wel viel er een goal aan de andere zijde, Ismaël Quaddouh zette op het middenveld een actie in waarbij hij duidelijk aan het shirt werd getrokken. Issy stopte meteen in de verwachting dat hij een vrije trap zou krijgen maar de arbiter dacht daar heel anders over en liet doorspelen Uit het balverlies kwam dus direct een kans voor Neptunus en deze werd dan ook met een mooi schot verzilverd (1-3). Zo zie je maar weer, je moet altijd doorgaan met het spel totdat de referee gefloten heeft. Toch was Sportlust hierna nog dicht bij een treffer, Stef Hoogveld wist na een goede actie vrij te komen binnen de zestien meter waar hij de bal teruglegde op Jorn Uittenbogaard. Jammer genoeg kwam Jorn niet helemaal goed uit met zijn passen en de bal verdween na twee inzetten naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

  Na de wedstrijd was het commentaar van trainer van ’t Westeinde duidelijk: “We moeten een goed gevoel overhouden aan de drie punten, daar moeten we op verder gaan borduren”. Dat kan volgende week in de thuiswedstrijd gaan gebeuren, Sportlust speelt dan op sportpark Cromwijck tegen XerxesDZB (aanvang 14.30 uur ). Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Sportlust '46 Hoofdklasse B 2015 - 2016 Play all

  This item has been hidden
 • Sportlust '46 seizoen 2014 - 2015 Play all

  Alle filmpjes van Sportlust '46
  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...