121
 • SportlustTV | samenvatting s 'Gravenzande - Sportlust

  442 views 1 month ago
  Sportlust houdt 1 punt over aan bezoek bij koploper

  Sportlust moest op bezoek bij koploper FC ’s-Gravenzande en hield aan het boeiende gevecht een punt over. Op papier was het een strijd tussen de nummer 1 en de nummer 5 van de 1e klasse B, qua veldspel was dat niet echt te zien maar duidelijk was wel dat het ergens om ging.

  Vol goede moet was Sportlust naar ’s-Gravenzande gereden. Ondanks een kleine tussenstop in Rotterdam kwam de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde op tijd aan op met mooie sportpark in het Westland. De spanning was duidelijk te merken, de spelers waren er zich terdege van bewust dat er niet verloren mocht worden want dan zou de afstand naar de gastheren oplopen naar een schier onoverbrugbare achterstand. Van ’t Westeinde moest vooraf even puzzelen in de achterhoede want laatste man Glenn Geefshuizen had zich geblesseerd afgemeld. Oplossing zat hem in Rory van Gulik, die nam zijn plaats in en Nick Verhagen werd naast hem geposteerd. Freek van Driel werd vervolgens aan de rechterzijde gezet en dus was de achterhoede weer compleet.

  De eerste helft kwam maar moeizaam op gang, Sportlust tastte de tegenstander even af en FC ’s-Gravenzande ging heel behoedzaam te werk. In het eerste kwartier leverde dat een schaakspel op wat ook inhield dat er nauwelijks kansen waren. FC ’s-Gravenzande wist 1 kans af te leveren maar de kopbal uit een corner leverde geen treffer op. Na dit kwartier werd Sportlust iets sterker, het wist het zeer goed functionerende middenveld van ’s-Gravenzande goed te bespelen en zij kregen steeds vaker vat op het spel zodat de Woerdense voorwaartsen ook aan het werk konden worden gezet. Zonder ook maar een grote kans af te dwingen wist Sportlust de gastheren terug te dringen en ontspon zich een waar gevecht op het middenveld. Voor het publiek was het qua kijkspel wellicht een mindere wedstrijd, en waren nauwelijks kansen te zien maar de spanning op het veld was ook bij hen voelbaar en dus kon men zich best wel vermaken.

  De tweede helft was eigenlijk een kopie van het eerste bedrijf, beide ploegen probeerde wel tot goede aanvallen te komen maar de laatste linies van beide ploegen stonden maar weinig ruimte toe. Naarmate de tijd vorderde was het vooral FC ’s-Gravenzande die zich zorgen ging maken over de eindstand, de ploeg werd wat zenuwachtiger en moest wel de aanval gaan zoeken. Dat leverde voor Sportlust dan weer een aantal countermogelijkheden op die jammer genoeg niet het gewenste resultaat opleverden. Vanaf minuut 70 moest Sportlust noodgedwongen een paar wissels doorvoeren. Eerst was daar de wissel voor Rory van Gulik, met als gevolg dat zowel de laatste linie als het middenveld omgezet moest worden. Niet veel later moest Jeroen Merk het veld verlaten en weer wijzigde de bezetting op het middenveld bij Sportlust. De snelle wissels hadden geen goede uitwerking op het spel en zodoende wist de thuisploeg toch nog even de bovenliggende partij te worden en verscheen het veelvuldig voor het doel van Fabian van Jaarsveld. Sportlust vocht zich echter dapper door deze periode heen en het leek er dan ook op dat het einde van de wedstrijd met een 0-0 stand behaald zou worden. In de 92e minuut was er dan toch nog even een gejuich op het sportpark van FC ‘s=Gravenzande te horen. Vanuit een voorzet vanaf rechts wist de lange spits alsnog de bal met een leep boogje in het doel van Sportlust te koppen maar de goed leidende arbiter v.d. Helder keurde op advies van zijn assistent het doelpunt wegens buitenspel af. Niet veel later hield de leidsman het voor gezien en konden beide ploegen met 1 punt op zak de douches opzoeken.

  Het einde van de competitie nadert en de spanning stijgt. De eerste 6 ploegen op de ranglijst maken allemaal nog kans op de titel en spelen allemaal nog een keer tegen elkaar, iedere week zal de spanning toenemen maar mooi is wel dat iedereen het nog in eigen hand heeft. Sportlust zal volgende week de inhaalwedstrijd bij sv Nootdorp spelen, de nummer 2 op de ranglijst kan dan de koppositie overnemen van ’s-Gravenzande maar Sportlust wil juist de achterstand op de koplopers verkleinen. Een uitermate mooi affiche dus, de wedstrijd in Nootdorp zal om 14.30 uur beginnen en 2 uur later zullen we opnieuw de balans opmaken. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Sportlust '46 Hoofdklasse B 2015 - 2016 Play all

  This item has been hidden
 • Sportlust '46 seizoen 2014 - 2015 Play all

  Alle filmpjes van Sportlust '46
  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...