Sociale InnovatieFabriek
13
 • Sociale InnovatieFabriek

  1,219 views 4 years ago
  De Sociale InnovatieFabriek is een netwerkorganistie die instaat voor de promotie, begeleiding en ondersteuning van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Concepten ontwikkelen waar iedereen bij wint: daar draait het om.
  // Wat is sociale innovatie? En wat kan de Sociale InnovatieFabriek betekenen voor jouw innovatief concept?//
  Surf naar socialeinnovatiefabriek.be, like ons op Facebook (Facebook.com/socialeinnovatiefabriek) of contacteer ons info@socialeinnovatiefabriek.be. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Inspiratie: praktijken & organisaties sociale innovatie Play all

  Praktijkvoorbeelden, frisse ideeën en interessant nieuws over sociale innovatie en sociaal ondernemerschap
  This item has been hidden
 • Praktijk Play all

  This item has been hidden
 • Het businessmodel van de toekomst - 05/05/2014 Play all

  Aandacht voor maatschappelijke en ecologische meerwaarde is een onmisbare factor wanneer het gaat over toekomstgerichte businessmodellen. In veel gevallen ligt dit zelfs aan de basis van vernieuwende en succesvolle initiatieven. Samen met OVAM en Plan C organiseerden we op 5 mei een inspiratie-avond over dit thema in Gent.

  Centraal stonden vier cases die erin slagen economische, ecologische en maatschappelijke doelstellingen te verenigen. Fairphone, IBOGEM, EnerGent en Recup Design getuigden tijdens deze avond over hun aanpak om meerwaarde te leveren. Ook de opportuniteiten en de moeilijkheden om vanuit dergelijke geïntegreerde modellen te werken, kwamen aan bod.

  Voor alle vier de cases maken kwaliteit en storytelling het verschil: consumenten kiezen graag voor goede producten met een verhaal. Zij het een telefoon of een fiets met echte meerwaarde, een stevige tafel met een ziel, of energie van eigen kweek. Dit moet wel de pure marketingspeak overstijgen, zo beaamden de sprekers: je moet een statement kunnen maken. Ook moeten duurzame ondernemers steeds maximale transparantie nastreven. Als je op die manier een wervend verhaal centraal kan vertellen en dat kan linken aan een kwalitatief product, zijn consumenten meer dan bereid om je daarin te volgen.

  www.socialeinnovatiefabriek.be
  De Sociale InnovatieFabriek is een netwerkorganisatie voor promotie, begeleiding en ondersteuning van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...