130
 • Samlerhuset - krigsseilermedaljen

  1,811 views 4 years ago
  Samlerhuset er stolte av å presentere Krigsseilermedaljen.

  I 1941 ble den norsk-britiske konvoien SL64 angrepet av tyskerne på vei mot Liverpool. Konvoien fraktet over 3000 sølvbarrer som skulle finansiere kampen mot Hitler. Det britiske skipet som fraktet sølvet ble torpedert og sank, og det norske skipet MS Borgestad led samme skjebne. 72 år senere ble sølvet berget fra 4700 meters dyp.

  Nå gir Samlerhuset bort ett tonn av dette sølvet, omgjort til storslåtte medaljer i 99,9% rent sølv som hedrer de norske krigsseilerne som risikerte livet under krigen.

  Opplaget er begrenset til 125.000. Alle som vil ta del i anerkjennelsen av krigsseilernes innsats kan sikre seg en krigsseilermedalje, kostnadsfritt, så langt opplaget rekker. Kun frakt tilkommer. Av rettferdighetshensyn er det satt en begrensning på én sølvmedalje per husstand.

  http://www.krigssolv.no

  Krigsseilerne fikk en skammelig behandling av den norske stat da de kom hjem til Norge etter andre verdenskrig. Få forstod farene de hadde vært utsatt for og betydningen av det de hadde gjort. Mange sjøfolk opplevde en kald skulder fra landet de hadde risikert livet for under krigsseilasene. Behandlingen stod i skarp kontrast til rollen krigsseilerne spilte under krigen. De stod for Norges viktigste bidrag til de alliertes seier under 2.verdenskrig!

  I den senere tid er noe av uretten mot krigsseilerne rettet opp. Blant annet har de fått en offisiell beklagelse fra den norske stat. Men vi i Samlerhuset mener at en beklagelse ikke er nok. Vi mener at et nasjonalt register over alle krigsseilerne er det minste å forlange. De fleste krigsseilere har dessverre gått bort. Med et nasjonalt krigsseilerregister vil imidlertid fremtidens generasjoner bevare minnet, forskning muliggjøres, og de få krigsseilere som er igjen kan få fred i visshet om at den mektige historien lever videre.

  Samlerhuset tar derfor nå et initiativ til å få opprettet et nasjonalt register over alle norske sjøfolk som seilte under krigen.

  Krigsseilerregisteret er et initiativ fra Samlerhuset, og vil bli eiet og drevet i et samarbeid mellom Stiftelsen Arkivet og Sjøhistorie.no. Disse faginstitusjonene har allerede startet det store og tidkrevende arbeidet. Samlerhuset donerer 150.000 kroner for å sikre oppstarten av det nasjonale registeret. Nå oppfordrer vi alle samlere og det norske folk til å bidra med en donasjon til dette store og viktige prosjektet.

  Alle som bidrar økonomisk får anledning til å holdes løpende orientert om arbeidet, og vil i tillegg få sitt navn oppført i en protokoll over de som har bidratt til å finansiere krigsseilerregisteret.

  Krigsseilernes innsats var ubeskrivelig, deres lidelse enorm. At deres innsats under krigen var uunnværlig er uomtvistelig. Et Krigsseilerregister er en heder og oppreisning vi skylder våre frihetsforkjempere – og sikrer historien for fremtiden.

  Vi er krigsseilerne evig takknemlige! Show less
  Read more
 • Samlerhuset Play all

  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...