104
 • Šta je socijalno uključivanje?

  1,708 views 7 years ago
  Kratka animacija o tome šta znači socijalno uključivanje, za pojedinca, za društvo, za svakoga od nas. Animaciju je pripremio kreativni tim Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije 2011. godine. Pozivamo Vas da dalje delite ovaj materijal kroz svoje sajtove, FB strane, tokom prezentacija, konferencija, seminara. Pozivamo Vas da širimo informaciju o tome šta socijalno uključivanje znači za svakoga od nas.
  Socijalno uključivanje je priča o sabiranju potencijala u društvu, u pojedincu, sabiranju razlika među ljudima, malih snaga koje čine društvo i zbog kojih ono postaje bogatije, sadržajnije i lepše.

  Kreativni Tim:
  Gordan Paunović - kreativni direktor
  Nina Babić - kreativna direktorka
  Aleksandar Maćašev - vizuelni dizajn
  Djordje Marković i Nenad Radojčić - dizajn i animacija
  Milan Mihajlović -- dizajn zvuka
  Nevena Glušica -spikerka

  Animacija je radjena u softveru After Effects. Show less
  Read more
 • 41. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženje građana „Srbija u pokretu“, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), organizovali su 41. Beogradski Ignite pod nazivom „Uključi se br. 6“, posvećen temi socijalnog uključivanja. Događaj je održan u sredu, 7. novembra 2018. godine, u beogradskom Impact Hub-u, a organizatori su na taj način tradicionalno obeležili Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i motivisali učesnike/ce i posetioce da se bore za inkluzivno društvo.

  Posetioci i posetiteljke Beogradskog Ignite-a su imali priliku da čuju lične priče prezentera i prezenterki o tome kako svojim svakodnevnim zalaganjem grade društvo jednakosti za sve, i dobiju odgovore na pitanja: šta podrazumeva aktivno starenje i koje su dobrobiti IT opismenjavanja starijih osoba; kako funkcioniše interaktivna audio-igra posvećena problemima slepih i slabovidih osoba; sa kojim teškoćama se u svakodnevnom životu susreću trans osobe u Srbiji; kako je organska poljoprivreda doprinela zapošljavanju žena u Babušnici; na koji način se organizuje kvalitetna visokoškolska stručna praksa; kako poboljšati zapošljivost mladih Roma i Romkinja; na koji inovativan način se mogu ublažiti teški životni uslovi kojima su izloženi beskućnici.

  Dinamičnim petominutnim prezentacijama publici 41. Beogradskog Ignite-a „Uključi se br. 6“ su se predstavili: Bojana Turajlić Vignjević, Nenad Mirković, Helena Vuković, Karolina Stamenković, Jovan Jovanović, Fatima Kamberović i Igor Mitrović.

  Nevena Tarlanović, aktivistkinja u polju ljudskih prava i prava mladih s invaliditetom, predstavila je publici Ignite-a fotografije Žeroma Sida (Jérôme Cid), francuskog umetnika koji živi i radi u Beogradu, posvećene temi pristupačnosti javnih prostora. Ovaj foto-projekat je realizovan sa ciljem da doprinese uklanjanju arhitektonskih barijera u Beogradu, odnosno da motiviše građane i građanke – naročito studente i studentkinje arhitekture – da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema, čime bi se znatno unapredio kvalitet života svih Beograđana/ki.

  41. Beogradski Ignite pod naslovom “Uključi se br. 6” osmi je po redu u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja građana “Srbija u pokretu”, i šesti posvećen temi socijalnog uključivanja. Događaj tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca i pruža im priliku da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, aktivnom starenju, prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, hrabrosti samohranog roditeljstva, borbi romskog stanovništva za bolji kvalitet života, položaju LGBTI osoba, borbi protiv trgovine ljudima, inkluziji mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, migranata i osuđenika, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, položaju osoba obolelih od HIV/AIDS, solidarnosti itd.

  Više informacija i transkripte govora potražite na http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-41-beograds...
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • 39. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženje građana „Srbija u pokretu“ organizovali su 39. Beogradski Ignite pod nazivom „Uključi se br. 5“, koji je bio posvećen socijalnom uključivanju. Događaj je održan u utorak, 24. oktobra 2017. godine, u beogradskom Impact Hub-u, a organizatori su na taj način, već petu godinu zaredom, tradicionalno obeležili Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i motivisali učesnike/ce i posetioce da se bore za inkluzivno društvo.

  Peti Beogradski Ignajt o socijalnom uključivanju je otvorila Dragana Jovanović Arijas, zamenica menadžera Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, koja je pozdravila gledaoce, prezentere/ke i organizatore i zahvalila im se na iskri inspiracije koju prenose ostalima, simbolično im podelivši prskalice koje su upalili jedni od drugih.

  Posetioci Beogradskog Ignite-a su nakon toga imali priliku da čuju lične priče prezentera i prezenterki o tome kako svojim svakodnevnim zalaganjem grade društvo jednakosti za sve, i dobiju odgovore na pitanja: kako aktivno starenje produžava mladost; na koji način treba razvijati veštine dece bez roditeljskog staranja; kako izgleda dan prodavca časopisa Liceulice; kako žive i školuju se deca migranti; da li devojčice mogu da budu rokerke; ima li slobode posle odslužene zatvorske kazne; ko su osobe koje pružaju podršku ženama sa invaliditetom; koji su problemi svakodnevice trans osobe u Srbiji; kako osnažiti osobe sa invaliditetom kroz programiranje; kako je jedna mlada žena postala uspešna preduzetnica.

  Dinamičnim petominutnim prezentacijama publici 39. Beogradskog Ignite-a „Uključi se br. 5“ su se predstavili: Nataša Lukić, Lidija Bukvić, Mirko Ondrik, Tatjana Gutić, Milica Đurić, Đorđe Vasiljević, Jasmina Barać Perović, Rajka, Dobrosav Vlašković i Tanja Roljević.

  Posetioci Ignite-a su imali mogućnost da u Impact Hub-u kupe i najnovije izdanje magazina Liceulice. Distribucija magazina Liceulice vrši se kroz mrežu prodavaca koju čine socijalno ugrožene i marginalizovane osobe, a koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

  39. Beogradski Ignite pod naslovom “Uključi se br. 5” sedmi je po redu u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja građana “Srbija u pokretu”, i peti posvećen temi socijalnog uključivanja. Događaj tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca i pruža im priliku da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, aktivnom starenju, prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, hrabrosti samohranog roditeljstva, borbi romskog stanovništva za bolji kvalitet života, položaju LGBTI osoba, borbi protiv trgovine ljudima, inkluziji mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, migranata i osuđenika, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, položaju osoba obolelih od HIV/AIDS, solidarnosti itd.
  Šta je Ignite?

  Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale“ publiku za ideju.

  Ignite je događaj brzih, kratkih i dinamičnih prezentacija: Prezentacije traju pet minuta Svaka prezentacija ima 20 slajdova Slajdovi se automatski smenjuju na 15 sekundi Prezenter/ka nema kontrolu nad menjanjem slajdova

  Ignite je prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Danas se prezentovanje dobrih ideja i praksi iz različitih sfera života praktikuje u više od 100 gradova širom sveta.

  Prvi Beogradski Ignite održan je u oktobru 2009. godine, a događaj na kome ljudi razmenjuju ideje, upoznaju se i počinju planiranje novih akcija već sedam godina organizuje Udruženje građana Srbija u pokretu.

  Više informacija potražite na sajtu srbijaupokretu.org i Facebook strani www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 39. Belgrade Ignite-a: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-39-beograds...
  This item has been hidden
 • 37. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženje građana “Srbija u pokretu” organizovali su 37. Beogradski Ignite pod naslovom “Uključi se br. 4”, posvećen socijalnom uključivanju. Događaj je održan u utorak, 25. oktobra 2016. godine, u beogradskom Impact Hub-u, a organizatori su na taj način, već četvrtu godinu zaredom, tradicionalno obeležili Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i ohrabrili učesnike i posetioce da postanu borci za inkluzivno društvo.

  Posetioci Beogradskog Ignite-a su imali priliku da čuju lične priče prezentera i prezenterki o tome kako svojim svakodnevnim zalaganjem grade društvo jednakosti za sve, i dobiju odgovore na pitanja: ima li života posle odslužene zatvorske kazne; kako do medalje na paraolimpijskim igrama; koje su male tajne aktivnog starenja; da li je obrazovanje privilegija ili svačije pravo; kako se menja slika o mladim Romima i Romkinjama kroz ritam i reč; ko su žene koje pomažu migrantima; kako izgleda svakodnevica mlade gluve osobe; kako mladi u akciji menjaju društvo; kako je jedna mama postala uspešna preduzetnica…

  Dinamičnim petominutnim prezentacijama publici 37. Beogradskog Ignite-a „Uključi se br. 4“ su se predstavili: Renata Đorđević Sabadoš, Nataša Danilović, Jovanka Dimitrijević, Tanja Maletić, Jelena Srnić Nerac, Jelena Stupar, Miloš Mitić, Marija Cvejić i Silvia Sinani.

  Beogradski Ignite je svečano završen ekskluzivnim nastupom mladih članova ansambla GRUBB mjuzikla, koji je nastao kao rezultat saradnje mladih Roma i međunarodnih umetnika. Ovaj svojevrsni spoj savremenog hip hopa i tradicionalne romske muzike daje glas Romima, kako u Srbiji, tako i u međunarodnim okvirima.

  Beogradski Ignite pod naslovom “Uključi se br. 4” šesti je po redu u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja građana “Srbija u pokretu”, i četvrti posvećen temi socijalnog uključivanja. Događaj tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca i pruža im priliku da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, aktivnom starenju, prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, hrabrosti samohranog roditeljstva, borbi romskog stanovništva za bolji kvalitet života, položaju LGBTI osoba, borbi protiv trgovine ljudima, inkluziji mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, migranata i osuđenika, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, položaju osoba obolelih od HIV/AIDS, solidarnosti itd.

  Šta je Ignite?

  Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale“ publiku za ideju. Ignite je prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Danas se prezentovanje dobrih ideja i praksi iz različitih sfera života praktikuje u više od 100 gradova širom sveta.

  Prvi Beogradski Ignite održan je u oktobru 2009. godine, a događaj na kome ljudi razmenjuju ideje, upoznaju se i počinju planiranje novih akcija već šest godina organizuje Udruženje građana Srbija u pokretu.

  Više informacija potražite na sajtu srbijaupokretu.org i Facebook strani www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 37. Belgrade Ignite-a: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-37-beograds...
  This item has been hidden
 • 35. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  35. Beogradski Ignite na kojem su aktivni mladi iz Srbije prenosili svoja inspirativna iskustva o borbi za inkluzivno društvo održan je u sredu, 25. maja 2016. godine, u prostoru Impact Hub-a (Makedonska 21, Beograd).

  U Srbiji zabrinjava velika nezaposlenost i neaktivnost mladih – čak 43,3% mladih u Srbiji je nezaposleno. Međutim, aktivnim odnosom prema sopstvenom razvoju i razvoju društva doprinos mladih od neprocenjive je vrednosti. Šestoro mladih ljudi koji se svakodnevno aktivno zalažu za društvo jednakih mogućnosti su, uz prevod na znakovni jezik i u pristupačnom prostoru, u dinamičnim petominutnim nastupima sa publikom podelili ideje o tome koja je uloga mladih u borbi protiv predrasuda, razvoju inkluzivnog obrazovanja, rušenju prepreka na koje nailaze osobe s invaliditetom, brizi o starijima, socijalnom preduzetništvu, promociji rodne ravnopravnosti, itd.

  Posetiocima 35. Beogradskog Ignite-a su se predstavili: Kristina Marjanac, Nikola Đurđević, Lana Nikolić, Aleksa Živković, Mihailo Gordić i Selena Simić.

  35. Beogradski Ignite „Štafeta je u mojim rukama“ peti je po redu u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja građana “Srbija u pokretu”.

  Partner u organizaciji 35. Beogradskog Ignite-a bila je Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), koja predstavlja najviše predstavničko telo mladih u Srbiji. KOMS je savez udruženja koji trenutno okuplja 92 organizacije članice (organizacije mladih i za mlade) sa čitave teritorije Republike Srbije.

  Prethodna izdanja Ignite-a o socijalnom uključivanju obeležila je izuzetna posećenost, a posetioci su tom prilikom mogli da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, aktivnom starenju, položaju osoba obolelih od HIV/AIDS, položaju LGBTI osoba, borbi romskog stanovništva za bolje uslove stanovanja, solidarnosti i prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju.

  Šta je Ignite?

  Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale“ publiku za ideju. Ignite je događaj brzih, kratkih i dinamičnih prezentacija: prezentacije traju pet minuta, svaka prezentacija ima 20 slajdova, slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi i prezenter/ka nema kontrolu nad menjanjem slajdova. Ignite je prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Danas se prezentovanje dobrih ideja i praksi iz različitih sfera života praktikuje u više od 100 gradova širom sveta.

  Prvi Beogradski Ignite održan je u oktobru 2009. godine, a događaj na kome ljudi razmenjuju ideje, upoznaju se i počinju planiranje novih akcija već šest godina organizuje Udruženje građana “Srbija u pokretu”.

  Više informacija potražite na sajtu srbijaupokretu.org i Facebook strani www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 35. Belgrade Ignite-a: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-35-beograds...
  This item has been hidden
 • 32. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  32. Beogradski Ignite “Uključi se 3”, posvećen obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i temi socijalnog uključivanja, održan je 29. oktobra 2015. godine u prostoru Impact Hub-a (Makedonska 21) u Beogradu, u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Udruženja „Srbija u pokretu“.

  Deset sjajnih i inspirativnih govornika je i ovog puta, uz prevod na znakovni jezik i u prostoru koji ispunjava standarde pristupačnosti, u petominutnim nastupima predstavilo šta za njih znači socijalno uključivanje. Tako je publika mogla da sazna: kako u Srbiji izgleda život sa HIV/AIDS; da li naše društvo prihvata osobe koje su promenile pol; da li je kretanje pomoću kolica prepreka za aktivan život; kako svojoj porodici izgraditi dom sopstvenim rukama; kako kroz samozaposlenje stići do posla koji se voli; kako muzika može da pomogne u osnaživanju mladih; kako svako od nas može pomoći izbeglicama koje prolaze kroz Srbiju; kako inkluzivnim obrazovanjem podržati profesionalni razvoj osoba s autizmom; da li je moguće voditi aktivan život i nakon 60. godine života.

  Posetiocima 32. Belgrade Ignite-a su se predstavili: Dubravka Bajkin (celoživotno učenje); Nenad Ristić (preduzetništvo); Jelena Milošević (izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom); Aljuš Heljšani (unapređenje položaja Roma); Stefan Novaković (inkluzivno obrazovanje); Jelena Marić (Carpe Diem); Aleksandar Marković (ljudska prava i slobode); Tamara Dragović (UdruŽene); Đurica Stankov (AS Centar); i Marijana Milošević-Simić (El Sistema Srbija).

  32. Beogradski Ignite „Uključi se br. 3“ treći je po redu u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i udruženja „Srbija u pokretu“.

  Prethodna izdanja Ignite-a o socijalnom uključivanju obeležila je izuzetna posećenost, a posetioci su tom prilikom mogli da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, socijalnom preduzetništvu, položaju mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, azilanata, bivših osuđenika i zavisnika, brizi o starijima i aktivnom starenju, borbi protiv trgovine ljudima, solidarnosti i prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, samohranom roditeljstvu itd.

  Šta je Ignite?

  Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale“ publiku za ideju.

  Ignite predstavlja deo globalnog pokreta držanja brzih i kratkih prezentacija, sa ciljem da inspirišu publiku i predstave joj nove ideje u neformalnom okruženju – kafeu ili klubu. Prvi Ignite susret održan je u Sijetlu (SAD) 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vreme, postao međunarodni fenomen. Danas se ovaj dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta – svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju po 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od po 20 PowerPoint slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

  Prvi Ignite u Beogradu organizovan je u oktobru 2009. godine. Udruženje “Srbija u pokretu” od tada redovno organizuje ovaj događaj, sa ciljem da mlade ljude pokrene da napreduju u javnom nastupu, prezentovanju i ostvarivanju svojih ideja.

  Više informacija potražite na sajtu srbijaupokretu.org i Facebook strani www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 32. Belgrade Ignite-a: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-32-beograds...
  This item has been hidden
 • 31. Belgrade Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  31. Beogradski Ignite, pod naslovom “Moje društvo voli razlike”, održan je 27. aprila 2015. godine u beogradskom Mikser House-u, u organizacji UG “Srbija u pokretu” i uz podršku Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja, Fondacije za otvoreno društvo, Centra za interaktivnu pedagogiju i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

  U prijateljskoj i neformalnoj atmosferi, deset prezentera/ki je u dinamičnim petominutnim nastupima publici predstavilo lične priče o obrazovnoj i socijalnoj inkluziji. Tako su posetioci Ignite-a, uz prevod na znakovni jezik, mogli da se upoznaju sa značajem neprekidnog sticanja novih znanja bez obzira na životno doba, svakodnevnim životom mladih sa hendikepom i dece sa smetnjama u razvoju, odlučnošću mladog Roma da stekne obrazovanje, poduhvatom vršnjačke podrške mladima obolelima od raka, budućnošću inkluzivnog obrazovanja i asistivnim tehnologijama, borbom protiv predrasuda o rodnom identitetu, kao i socijalnim uključivanjem kroz filmsku umetnost.

  Posetiocima 31. Belgrade Ignite-a su se predstavili: Ivana Jovanović i Nikola Koruga (Društvo za obrazovanje odraslih); Milanka Lana Nikolić (izazovi svakodnevice mladih sa hendikepom); Tafilj Dubova (inkluzivno obrazovanje); Milkica Dimitrijević (“MladiCe”); Sonja Stamenović (inkluzivno obrazovanje); Milesa Milinković (dokumentarnim filmom i feminizmom protiv predrasuda); Vladica Jovanović (ljudska prava i slobode); Ana Knežević (Udruženje “Evo ruka”); Mirjana Mihailović (asistivne tehnologije).

  Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije je u saradnji sa udruženjem “Srbija u pokretu” već dva puta organizovao Belgrade Ignite susrete – 2013. i 2014. godine. Oba događaja su bila posvećena socijalnom uključivanju, a brojni prisutni gledaoci su mogli da saznaju više o uspešnim pričama iz oblasti brige o starijima, samohranog roditeljstva, socijalnog preduzetništva, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, inkluzije mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, azilanata i osuđenika, inkluzivnog obrazovanja, života osoba s invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju, aktivizma, solidarnosti, borbe protiv trgovine ljudima itd.

  Ignite predstavlja deo globalnog pokreta držanja brzih i kratkih prezentacija, sa ciljem da inspirišu publiku i predstave joj nove ideje u neformalnom okruženju – kafeu ili klubu. Prvi Ignite susret održan je u Sijetlu (SAD) 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vreme, postao međunarodni fenomen. Danas se ovaj dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta – svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od 20 Power Point slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

  Prvi Ignite u Beogradu organizovan je u oktobru 2009. godine. “Srbija u pokretu” od tada redovno organizuje ovaj događaj, sa ciljem da mlade ljude pokrene da napreduju u javnom nastupu, prezentovanju i ostvarivanju svojih ideja.

  Više informacija potražite na sajtu http://ignite.srbijaupokretu.org/ i Facebook strani https://www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 31. Belgrade Ignite-a i preuzmite PowerPoint prezentacije koje su pratile nastupe prezentera i prezenterki: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-31-beograds...
  This item has been hidden
 • 29. Belgrade Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije je i 2014. godine, u saradnji sa udruženjem “Srbija u pokretu”, obeležio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva uspešnom realizacijom Beogradskog Ignite-a posvećenog temama socijalnog uključivanja. Tako je 29. Belgrade Ignite pod naslovom “Uključi se 2” – održan 21. oktobra 2014. godine u beogradskom Mixer House-u – bio prilika da se brojni prisutni gledaoci inspirišu na borbu protiv predrasuda kroz petominutne nastupe osam sjajnih prezenterki koje se svakodnevno suočavaju sa raznovrsnim izazovima inkluzije.

  29. Beogradski Ignite je otvorila Milana Lazić, koordinatorka za ljudsku bezbednost i rodnu ravnopravnost u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, nakon čega je publika, uz prevod na znakovni jezik, mogla da sazna više o temama brige o starijima, samohranog roditeljstva, socijalnog preduzetništva, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, inkluzije mladih sa problemima u ponašanju, inkluzivnog obrazovanja, života osoba s invaliditetom, aktivizma i solidarnosti.

  Posetiocima 29. Belgrade Ignite-a su se predstavile: Nadežda Satarić (Udruženje “Snaga prijateljstva – Amity”); Zorica Atić (izazovi samohranog roditeljstva); Nergiza Ališanović (socijalno preduzetništvo); Monika Žugić (“Izlazak” – organizacija za borbu protiv narkomanije); Ljiljana Marković (IAN – Međunarodna mreža pomoći); Dragana Malidžan Vinkić (inkluzivno obrazovanje); Snježana Jolić (socijalno uključivanje osoba s invaliditetom); Virdžinija Đeković (Ulični festival aktivizma “Vreva”). Među prezenterima 29. Beogradskog Ignite-a “Uključi se 2″ trebalo je da se nađe i Milorad Vlačić – Miško, ali je on, nažalost, preminuo nekoliko dana pre održavanja manifestacije. Miško je trebalo da govori o svom iskustvu beskućnika u Beogradu, a bio je čovek koji je – čak i iz pozicije u kojoj se našao – nesebično i plemenito pomagao drugima.

  Ignite predstavlja deo globalnog pokreta držanja brzih i kratkih prezentacija, sa ciljem da inspirišu publiku i predstave joj nove ideje u neformalnom okruženju – kafeu ili klubu. Prvi Ignite susret održan je u Sijetlu (SAD) 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vreme, postao međunarodni fenomen. Danas se ovaj dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta – svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od 20 Power Point slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

  Prvi Ignite u Beogradu organizovan je u oktobru 2009. godine. “Srbija u pokretu” od tada redovno organizuje ovaj događaj, sa ciljem da mlade ljude pokrene da napreduju u javnom nastupu, prezentovanju i ostvarivanju svojih ideja.

  Više informacija potražite na sajtu http://ignite.srbijaupokretu.org/ i Facebook strani https://www.facebook.com/BelgradeIgnite.

  Pročitajte transkripte govora sa 29. Belgrade Ignite-a i preuzmite PowerPoint prezentacije koje su pratile nastupe prezenterki: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/odrzan-29-beograds...
  This item has been hidden
 • 22. Belgrade Ignite o socijalnom uključivanju Play all

  U okviru aktivnosti kojima je obeležen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije je, u saradnji sa udruženjem "Srbija u pokretu", organizovao 22. Belgrade Ignite "Uključi se!", koji je za temu imao socijalno uključivanje. Ovo izuzetno posećeno izdanje beogradskog Ignite-a održano je 21. oktobra 2013. godine u Mixer House-u (Karađorđeva 46), a desetoro sjajnih inspirativnih ljudi je, uz prevod na znakovni jezik, govorilo o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, socijalnom uključivanju marginalizovanih grupa (dece ulice, azilanata i osuđenika), borbi protiv trgovine ljudima, solidarnosti i prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju. Posetioci Belgrade Ignite-a su u galeriji Mixer House-a mogli da pogledaju i izložbu plakata koji su pristigli na konkurs "Siromaštvo -- re:akcija?", koji su raspisali magazin LiceUlice i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

  Učesnici 22. Belgrade Ignite-a "Uključi se!" bili su: Ivana Vasiljević (inkluzivno obrazovanje), Milan Stojiljković (Udruženje građana "Grupa Kobra"), Nikoleta Kosovac (LiceULice), Nina Miloš (Inicijativa "Solidarna klopica"), Marijana Savić (NVO Atina - Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima), Aleksandra Jelić (Centar za pozorišna istraživanja), Jovana Vinčić (Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila), Ana Knežević (Udruženje građana "Evo ruka"), Aleksandar i Ninoslav Šćepanović (Hostel Montana, Kopaonik), i Branko Matić (Udruženje slepih "Homer").

  Ignite predstavlja deo globalnog pokreta držanja brzih i kratkih prezentacija, sa ciljem da inspirišu publiku i predstave joj nove ideje u neformalnom okruženju -- kafeu ili klubu. Prvi Ignite susret održan je u Sijetlu (SAD) 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vreme, postao međunarodni fenomen. Danas se ovaj dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta -- svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od 20 Power Point slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

  Prvi Ignite u Beogradu organizovan je u oktobru 2009. godine. "Srbija u pokretu" od tada redovno organizuje ovaj događaj, sa ciljem da mlade ljude pokrene da napreduju u javnom nastupu, prezentovanju i ostvarivanju svojih ideja.

  http://www.socijalnoukljucivanje.gov.rs
  http://www.srbijaupokretu.org
  http://ignite.srbijaupokretu.org/
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...