212
 • Trailer introductiefilm / trailer introductory film

  12,114 views 7 years ago
  Trailer van de introductiefilm van het Kröller-Müller Museum. De film is in de Intro van het museum te zien. Met behulp van oude filmbeelden, archiefmaterialen en animaties wordt een beeld geschetst van de unieke ontstaansgeschiedenis van het museum en de collectie.

  In de film, een co-productie met INDG, is uiteraard veel aandacht voor het echtpaar Kröller, de stichters van het museum, maar ook de beeldentuin (geopend in 1961) komt uitgebreid aan bod. Bijzonder in de film zijn met name de prachtige digitale animaties, die archieffotos en bouwtekeningen tot leven wekken en de kijkers meenemen op een wel zeer bijzondere virtuele tocht door het eerste (kleine) museum in Den Haag en onder andere langs het Grote Museum van Henry van de Velde, dat uiteindelijk nooit werd gerealiseerd.

  De film duurt ongeveer 25 minuten en wordt doorlopend vertoond (afwisselend in een Nederlandse en een Engelse versie). De introductiefilm kon worden gerealiseerd dankzij een bijdrage van het VSBfonds.

  This is a trailer of the introductory film of the Kröller-Müller Museum. The film is shown in the museums Intro. With the help of old footage, archive material and animations, the film portrays the story of the museums unique history and its collection.

  It goes without saying that the film, a co-production with INDG, focuses widely on the Kröller couple who founded the museum but it also casts the spotlight on the sculpture garden, which opened in 1961. The film is particularly special for its beautiful digital animations, which bring archive photographs and floor plans well and truly to life and take viewers along on a remarkable virtual tour through the first (small) museum in The Hague as well as the Big Museum by Henry van de Velde, which ultimately was never realised.

  The film is around 25 minutes long and is shown continuously (alternately in Dutch and English versions). Generous support for this film was provided by the VSBfonds. Show less
  Read more
 • Zwoele Zomer 2012 Play all

  Alvast een voorproefje van een aantal performances op onze Zwoele Zomeravonden (14 en 28 juli) en speciale Zwoele Kindermiddag (11 augustus) van 2012. Kijk, geniet en kom ook! Het programma vind je op www.kmm.nl
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...