330
 • Autotest: Tesla Model X 90D voor ondernemers

  1,334 views 1 year ago
  Een futuristische zespersoons auto met opvallende vleugeldeuren en vol met gadgets. We mochten de Tesla Model X een dagje testen van MisterGreen. Daar weet onze auto-expert Rob wel raad mee. Zijn oordeel, in tekst en video.

  De vleugeldeuren doen mij onstuitbaar denken aan een DeLorean. En ook wel de Mercedes 300 SL gullwing uit de vijftiger jaren. Hoewel die – zoals ze dat in Rotterdam dan gevat uitdrukken – uit de tijd is dat ik nog in de verrekijker van mijn pa zat. Hoe dan ook: bij Tesla hebben ze kennelijk goed naar die SL gekeken, want ze spreken zelf over hun Falcon Wing design. Say no more!
  ‘Heel handig om in- en uit te stappen,’ wil het verhaal vanuit headquarters in Silicon Valley. Dat klopt tot zekere hoogte ook wel, maar met stip genoteerd staat toch vooral dat het er cool uitziet.

  Technisch gesproken lijkt de X op de Tesla Model S die we inmiddels kennen. In de regio Schiphol trouwens vooral als taxi, dus persoonlijk zou ik hem niet in wit bestellen. Maar dat geheel terzijde. Wie weet stappen zij ooit op deze Model X over. Wel zo handig. Met een beetje fantasie mag je dit de SUV in de Tesla-modellenlijn noemen. Hoger, makkelijker in- en uitstappen en gezegend met een meer ontspannen zithouding.

  Lees het volledige artikel in het online magazine van De Zaak:
  http://magazine.dezaak.nl/m...... Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • De Zaak autotest Play all

  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...