Bubo, grundkurs i aktier, investeringar & trading.
11,006
 • Steg 1. Aktier för proffs | Så här blir du en lönsam investerare!

  41,303 views 1 year ago
  You get further important information if you select english subtitle. Viktig info om aktier, investeringar & finansmarknaden. Det finns inga handikapp när det kommer till att bli en lönsam investerare. Det flesta börjar handla på finansmarknaderna innan de utbildat sig på universitetet. Detta resulterar i att det flesta förlorar pengar, då det inte förstått allt.

  Finansmarknaden är en global marknad där köpare & säljare möts. Där du kan handla med finansiella instrument. Det kan vara aktier, fonder, valutor etc. Många i marknaden fokuserar på att sälja produkter & tjänster till dom som är intresserade av att handla med finansiella instrument. Det kan vara utbildningar, seminarium, signaler, analyser, kapitalförvaltning, böcker, finansiella instrument etc. Nästan varenda en av ”the herd”, även kallad flocken, d.v.s. småsparare som inte utbildat sig i vetenskapen som tillämpas innan det börjar handla, förlorar pengar. Det flesta av dom går ett beklagligt öde till mötes. Förlorar sina besparingar, många blir deprimerade, skuldsatta, spelberoende etc. Somliga småsparare får värdeökningar i portföljerna en begränsad tid, med tur. Men slås tids nog ut i ekonomisk förlust. Tack vare att det hade hoppet om mer värdeökning samt att det inte utbildat sig innan. Sannolikt cirka 95-99,99 % av alla småsparare förlorar pengar.

  Det betyder att du har minst 95 % sannolikhet att du kommer förlora pengar & i framtiden ångra dig, om du handlar innan du utbildat dig. Av alla som gör det rätt direkt från början, så som kanalen guidar dig här. Så är det sannolikt mer än 95 % som inte klarar det i alla fall. Det är sålunda ytterst svårt. Vi tävlar om att identifiera en svag signal i en mycket brusig bakgrund. Våra motståndare är extraordinärt begåvade matematiker & civilingenjörer i datateknik, mestadels anlitade av välbetalda institutioner, så som exempelvis Goldman sachs, Two Sigma, PDT Partners, DRW m.fl. När vi gör vår första trade, är vi på samma marknad & tävlar direkt mot dessa aktörer. En signal eller information som delas, reducerar framtida vinst. Signalen identifieras med en vetenskaplig process, trading är en vetenskaplig tävling. Börsen är ett nollsummespel. Ett nollsummespel definieras genom en situation där en fördel som vunnits av en av två sidor, går förlorad av den andra.




  En tro, gissning eller magkänsla är subjektiv. Subjektiv är den som utgår från känslor eller åsikter, leder med hög sannolikhet till allvarlig ekonomisk förlust. I själva verket spelar du på lotto, med ditt sparande/kapital på det viset. Du måste ha vetenskapliga bevis för att tjäna pengar & inte förlora dom. Tillämpa statistisk validering, objektiv, giltigförklarad, mätbar, modell (ram för vetenskapligt arbete). Det är en del av den vetenskapliga processen som lönsamma investerare tillämpar, för att kunna bli & vara lönsamma. I steg 2 ser du flödesschema över modellerna, med tillhörande utbildningslitteratur, skriven av en pensionerad dekan professor (högsta administrativa chef, ordinarie huvud-lärare & främsta forskare vid universitet).

  Spar du i aktier, fonder, indexfonder, globalfonder etc. Innebär det samma risker som anges här & i filmen. Vi kan inte veta hur allvarliga krascher som kommer i framtiden eller vad priset på aktien sannolikt är om 6 månader. Vi vet heller inte hur lång tid det tar för indexen med alla aktier att kanske återhämta sig. I ena exemplet i videon tog det 30 år för index att återhämta raset. Många aktier återhämtades inte alls. Det är inte statistiskt sannolikt att indexen eller aktierna långsiktigt återhämtar krascherna eller för den delen trendar uppåt på sikt. Vetenskapligt kan vi inte identifiera sannolikheten. Många av aktierna avnoterades, blev värdelösa, företag gick i konkurs. Det vi vet däremot är att krascherna kommit många gånger genom historien, med oregelbundna & oförutsägbara tidsintervall. Om en allvarligare börskrasch kommer i slutet av din sparhorisont, kan dina pengar vara borta. Likaledes om ex 5 år. Ingen vet hur världen och ekonomin ser ut om 5 eller 30 år, det är bara gissningar. Ingen har bevis eftersom det enda sättet vi kan se in i framtiden med vetenskapliga bevis, är kortsiktigt, p.g.a. att signalen måste återfinnas minst 24 gånger per år för att vara statistiskt säkerställt, för att kunna tillämpas i den vetenskapliga processen som följer för att bli lönsam. En signal inkluderar priset i realtid till en punkt i framtida pris.

  Aktiekurser påverkas också av världsekonomin, men eftersom vi inte kan läsa morgondagens ekonomiska nyheter i dag, måste vi tillämpa en vetenskaplig process för att förutsäga priset. Det gör vi i investeringar, vi förutsäger framtida pris. Nästan alla lönsamma Investerare är traders. Trading är en investering. Aktiekurser i realtid reflekterar det faktiska värdet på företaget så länge köpare & säljare utgör marknaden.

  Min rekommendation är således att du avstår helt från att handla på finansmarknaden innan du utbildat dig.

  Källa http://blueowlpress.com/ Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Grundkurs i aktier, investeringar & trading. Play all

  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...