Beleef mijngelderland
110
 • Beleef het erfgoed van Gelderland

  2,105 views 5 years ago
  Samen met tien Gelderse musea heeft Gelders Erfgoed een unieke multitouch tafel laten ontwikkelen, waarop in het museum diverse applicaties te zien zullen zijn. Een van die applicaties is HizzQuiz, de erfgoedgame die begin oktober gelanceerd is (ook verkrijgbaar in AppStore en GooglePlay). Met meerdere mensen tegelijk door de Gelderse geschiedenis bladeren kan ook op deze multitouch tafels. Met Gelderland op de Kaart, waarvoor de website mijnGelderland.nl de basis vormt. Multitouch tafels bieden de mogelijkheid op het scherm virtuele reconstructies (in 3D) van historische steden of gebouwen weer te geven en er doorheen te navigeren. In Doetinchem werd de stad van voor de bombardementen van 1945 gereconstrueerd. Ook Zutphen liet 'De verloren stad' herleven, waarbij een deel van de gebombardeerde stad in 3D herleeft. En Culemborg kreeg zijn verdwenen kasteel weer terug.

  Naar buiten
  Voor ieder type bezoeker van mijnGelderland.nl is er een ingang: wie in Gelderland woont of heeft gewoond kiest een topografische ingang. Wie de site vanuit historische interesse bezoekt, kan een van de thema's kiezen. Degene die een dagje uit wil, kijkt bij organisaties voor een bezoek aan een museum, monument of archief. Onder 'Routes' zijn de Historische Beleef Routes te vinden voor cultuurhistorische wandelingen met de Layar-app van mijnGelderland. In deze wandelingen wordt historische informatie gekoppeld aan hedendaagse plekken. Er zijn nu routes voor Culemborg, Doetinchem, Elburg, Nijmegen, Tiel, Zutphen en rondom Huis Bergh. De Layar-app verrijkt iedere wandeling in het betreffende gebied, maar verplicht je nergens toe: er is geen vaste route uitgestippeld.

  De bij mijnGelderland en CollectieGelderland aangesloten partners betalen jaarlijks een bijdrage voor het lidmaatschap, onderhoud en actualisatie van de site. Ook Provincie Gelderland die het cultuurbereik van het erfgoed in de provincie wil bevorderen, draagt bij. Voor de innovatie met de Layar-app, de game, virtuele reconstructies en de multitouch tafels heeft het Ministerie van OCW een innovatiesubsidie beschikbaar gesteld. Show less
  Read more
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Popular uploads Play all

  This item has been hidden
 • This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...