Fundació Ramon Calsina
16
 • Exposició de Ramon Calsina al Museu de Montserrat

  156 views 3 years ago
  Aquesta exposició és una fita molt especial per a la Fundació Ramon Calsina, que va ser creada amb la finalitat de mostrar l’obra del pintor, dibuixant i gravador Ramon Calsina i Baró, i també el perfil humà de l’artista, ja que totes dues coses van lligades, tal com ja va dir Zeneida Sardà en l’entrevista que li va fer a Serra d’Or el febrer de 1984: “Cal conèixer l’home per entendre l’obra d’art i descobrir l’esperit de l’obra escarbotant en la intimitat del creador”. L’escaiença d’aquesta exposició a Montserrat es fonamenta en el mateix cognom Calsina, que té el seu origen en la casa pairal d’un indret de la muntanya que porta aquest nom a causa d’un antic forn de calç. El pare de l’artista va néixer al costat d’aquest lloc, al poble de Sant Cristòfol. Per aquest motiu hem titulat la mostra Remembrança, que fa refe- rència a un quadre que evoca les llargues estades de l’infant a casa dels avis. L’àvia, el nen i el perfil de Montserrat són presents amb generositat en la seva obra.
  I, finalment, Calsina se sentia espiritualment molt pròxim a Montserrat com a català i com a cristià que cercava en la seva fe les respostes que anhelava.
  --
  Esta exposición es un hito muy especial para la Fundación Ramon Calsina, que fue creada con la finalidad de mostrar la obra del pintor, dibujante y grabador Ramon Calsina Baró, y también el perfil humano del artista, ya que las dos cosas van ligadas, tal como ya dijo Zeneida Sardà en la entrevista que le hizo en la revista Serra d’Or en febrero de 1984: “Hay que conocer al hombre para entender la obra de arte y descubrir el espíritu de la obra escrutando en la intimidad del creador”. La oportunidad de esta exposición en Montserrat se fundamenta en el propio apellido Calsina, que tiene su origen en la casa solariega de un lugar de la montaña que lleva este nombre a causa de un antiguo horno de cal. El padre del artista nació al lado de este lugar, en el pueblo de Sant Cristòfol. Por este motivo hemos titulado la muestra Remembranza, que hace referencia a un cuadro que evoca las largas permanencias de niño en casa de los abuelos. La abuela, el niño y el perfil de Montserrat están presentes con generosidad en su obra.
  Y, finalmente, Calsina se sentía espiritualmente muy próximo a Montserrat como catalán y como cristiano que buscaba en su fe las respuestas que anhelaba.
  --
  This exhibition is a very special occasion for the Ramon Calsina Foundation, created with the aim of displaying the works of painter and engraver Ramon Calsina i Baró, alongside his human and artistic sides, which are inseparable from his work. As Zeneida Sardà said in an interview he gave at Serra d’Or magazine in February of 1984: “You have to know the man to understand his art, and dig in its creator’s intimacy to discover the spirit of his works”. The relevance of hosting this exhibition at Montserrat is due to Calsina’s very name, whose origins can be traced back to a family home located somewhere around the mountain, named after an old lime (“calç”, in Catalan) kiln. The artist’s father was born nearby, in the village of Sant Cristòfol. Thus, we have titled the exhibition Remembrança (“Remembrance”), as a hint to one of his paintings, that brings to mind the long stays he spent at his grandparents’ house as a child. His grandmother, himself and the silhouette of Montserrat are recurring elements in his works.
  Last but not least, Calsina felt a strong spiritual connection to Montserrat, as a Catalan and as a Christian seeking the answers he yearned for in his faith. Show less
  Read more
 • Exposicions / Exposiciones Play all

  Vídeos realitzats per ser exposats a diverses Exposicions.

  ---
  Videos realizados para ser exhibidos en distintas Exposiciones.
  This item has been hidden
 • Fundació / Fundación Play all

  Vídeos de Ramon Calsina i Baró i de la Fundació Ramon Calsina.

  ---
  Videos de Ramon Calsina Baró y de la Fundació Ramon Calsina
  • Presentació Fundació Ramon Calsina - Duration: 3 minutes, 37 seconds.

   • 9 years ago
   • 527 views
   El 23 de març de 2009 en el marc d'una roda de premsa al Palau Robert de Barcelona es va presentar la constitució de la Fundació Ramon Calsina i la propera exposició de Calsina al Museu Deu del Ven...
  • Inauguració de la Plaça de Ramon Calsina - Duration: 2 minutes.

   • 9 years ago
   • 187 views
   El 25 de febrer de 2001 l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, inaugura la Plaça de Ramon Calsina. Està situada al barri del Poblenou de Barcelona, on s'hi erigeix la Torre de les Aigües.
   Vídeo de Clo...
  • Ramon Calsina i Baró rep la Creu de Sant Jordi 1990 - Duration: 2 minutes, 10 seconds.

   • 7 years ago
   • 100 views
   L'any 1990 la Generalitat de Catalunya lliura a Ramon Calsina i Baró la Creu de Sant Jordi "pel conjunt de la seva dilatada trajectòria artística en la qual ha conreat diverses tècniques com ara la...
  • Reordenació del fons del MNAC - Duration: 2 minutes, 1 second.

   • 5 years ago
   • 80 views
   Video emès al TN Migdia de TV3 (Televisió de Catalunya) el 23 de setembre de 2014, data de la nova presentació de la col·lecció d'art modern. En la nova disposició Ramon Calsina té tres quadres exp...
  This item has been hidden
 • This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
 • Recent activities Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...