31
Als signaal dat we moeten blijven strijden voor essentiële vrijheden van de mens, worden jaarlijks de Four Freedoms Awards uitgereikt. De...
Als signaal dat we moeten blijven strijden voor essentiële vrijheden van de mens, worden jaarlijks de Four Freedoms Awards uitgereikt. De awards worden uitgereikt aan personen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor de Four Freedoms die Franklin Roosevelt verkondigde in zijn historische speech voor het Amerikaanse congres op 6 januari 1941. 

De uitreiking van de Four Freedoms Awards is een traditie, waarmee het Franklin and Elanor Roosevelt Institute in New York in 1950 is begonnen. De voorouders van Roosevelt waren afkomstig uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer. Vanaf 1982 vindt de uitreiking daarom internationaal plaats in samenwerking met de Roosevelt Foundation in Zeeland. De Roosevelt Foundation in Middelburg en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York willen mensen inspireren om dit gedachtegoed in leven te houden, overal ter wereld. De Four Freedoms Awards worden in even jaren in Middelburg uitgereikt, in oneven jaren in New York.
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...