13,700
 • Ja Izlezi Gjurgjo - Macedonian Traditional Music

  8,129 views 2 years ago
  Ја излези Ѓурѓо - текст Show less
  Read more
 • Macedonian Folklore Songs Play all

  Кога ќе ве фати носталгија за родниот крај, за Македонија, пуштете си ги овие песни и уживајте во нив!

  Голем поздрав до сите Македонци низ целиот свет!
  Поздрав од вашата татковина Република Македонија која никогаш нема да заборави за вас како што вие не заборавате за неа...
  • Vo Strumica Na Ulica - Macedonian Song - Duration: 3 minutes, 41 seconds.

   • 9 years ago
   • 521,496 views
   Macedonian Folklore Song!

   Петранка Костадинова (Petranka Kostadinova) важеше за една од најдобрите интерпретаторки на старите народни песни и не без причина го носеше епитетот доајен на македонс...
  • Uci Me Majko Karaj Me - Macedonian Song - Duration: 3 minutes, 40 seconds.

   • 9 years ago
   • 594,455 views
   Macedonian Folklore Song!

   Извонреден пејач и композитор на песните, Александар Сариевски (Aleksandar Sarievski) e една од најголемите легенди на македонската музика. Роден во Галичник, средното ...
  • Jovano Jovanke - Macedonian Song - Duration: 2 minutes, 27 seconds.

   • 9 years ago
   • 1,646,554 views
   Macedonian Folklore Song!

   Извонреден пејач и композитор на песните, Александар Сариевски (Aleksandar Sarievski) e една од најголемите легенди на македонската музика. Роден во Галичник, средното ...
  • Lihnida Kajce Veslase - Macedonian Song - Duration: 4 minutes, 16 seconds.

   • 9 years ago
   • 999,995 views
   Macedonian Folklore Song!

   Прекрасната Лихнида која најдобро може да ја испее само Ефто Пупиновски (Efto Pupinovski).
  • Ah, Kade E Mojto Libe - Macedonian Song - Duration: 4 minutes, 58 seconds.

   • 9 years ago
   • 1,681,427 views
   Macedonian Folklore Song!

   Песната е испеана од Елена Велевска!
  • Kako Sto E Taa Casa - Macedonian Song - Duration: 2 minutes, 59 seconds.

   • 9 years ago
   • 567,794 views
   Macedonian Folklore Song!

   Песната е испеана од Цветанка Ласкова (Cvetanka Laskova)
  • Bolen Mi Lezi Mile Pop Jordanov - Macedonian Song - Duration: 3 minutes, 3 seconds.

   • 9 years ago
   • 164,027 views
   Macedonian Folklore Song!
  • Site Devojcinja - Macedonian Song - Duration: 3 minutes, 24 seconds.

   • 9 years ago
   • 755,297 views
   Macedonian Folklore Song!
  • Ne Kazuvaj Libe Dobra Nok - Macedonian Song - Duration: 3 minutes, 39 seconds.

   • 9 years ago
   • 1,644,913 views
   Macedonian Folklore Song!

   Петранка Костадинова (Petranka Kostadinova) важеше за една од најдобрите интерпретаторки на старите народни песни и не без причина го носеше епитетот доајен на македонс...
  • Edna Misla Imame - Macedonian Song - Duration: 4 minutes, 21 seconds.

   • 9 years ago
   • 293,402 views
   Macedonian Folklore Song!!

   Победничката песна на "Гоце Фест" во 1996 година, "Една Мисла Имаме" испеана од Војо Стојановски (Vojo Stojanovski) македонски музичар, автор и пеjaч на народна музика...
  This item has been hidden
 • Macedonian Roses - Masterpieces Play all

  Enjoy listening to this wonderful Macedonian traditional songs!
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Biljana Platno Belese - Duration: 4 minutes, 29 seconds.

   • 8 years ago
   • 50,000 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Eleno, Kerko Eleno - Duration: 4 minutes, 28 seconds.

   • 8 years ago
   • 65,842 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Bitola, Moj Roden Kraj - Duration: 4 minutes, 18 seconds.

   • 8 years ago
   • 39,267 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Jovano, Jovanke - Duration: 4 minutes, 6 seconds.

   • 8 years ago
   • 45,425 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Makedonsko Devojce - Duration: 4 minutes, 5 seconds.

   • 8 years ago
   • 38,484 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Ajde Dali Znaes Pametis Milice - Duration: 4 minutes, 31 seconds.

   • 8 years ago
   • 40,939 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Dejgidi Ludi Mladi Godini - Duration: 5 minutes, 20 seconds.

   • 8 years ago
   • 36,030 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - So Maki Sum Se Rodila - Duration: 4 minutes, 6 seconds.

   • 8 years ago
   • 29,099 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Kako Sto e Taa Casa - Duration: 3 minutes, 32 seconds.

   • 8 years ago
   • 30,008 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Oj Vardare Makedonski - Duration: 4 minutes, 4 seconds.

   • 8 years ago
   • 42,367 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Snosti Pominav Zaminav - Duration: 4 minutes, 9 seconds.

   • 8 years ago
   • 29,770 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  • MITAN Project - Macedonian Roses - Zosto Si Me Majko Rodila - Duration: 3 minutes, 39 seconds.

   • 8 years ago
   • 32,314 views
   Visit:
   www.myspace.com/mitanproject

   Old Macedonian traditional song with new magnificent arrangement by the group MITAN from Macedonia!

   The project: "Macedonian Roses" was realized by Mite D...
  This item has been hidden
 • Uploads Play all

  • Stani Mome Da Zaigras - Instrumental (Karaoke) - Duration: 3 minutes, 6 seconds.

   • 7 months ago
   • 1,959 views
   Stani, mome, da zaigras,
   da te gledam vesel jas,
   čifte, čamce igrivo,
   nase oro ubavo.


   Opa nina ninana ninana naj,
   nina naj, milo mome, ninana naj.

   Izvij, mome, snagata ti,
   tvojta snaga ubava,
   da...
  • Maja Odzaklijevska - Julija (Jugovizija - 1982, 2nd Place) - Duration: 2 minutes, 56 seconds.

   • 1 year ago
   • 1,837 views
   Macedonia's song for Eurovision 1982.
  • Maja Odzaklijevska - Niki, Niki (Jugovizija - 1984, 2nd Place) - Duration: 2 minutes, 32 seconds.

   • 1 year ago
   • 2,198 views
   Macedonia's song for Eurovision 1984.

   Niki moj, ajde ne me nerviraj
   kaj sum bila, zošto sum bila
   ne e problem tvoj

   Niki moj, ajde ne mi zdodevaj
   kade odam, so kogo odam
   nemoj, Niki moj

   Toa ti e ...
  • Nazad, Nazad, Kalino Mome - Instrumental (Karaoke) - Duration: 5 minutes, 26 seconds.

   • 1 year ago
   • 2,840 views
   Назад, назад, Калино моме,
   немој да одиш по мене.
   Кај нас си има висока гора,
   не ќе можеш да ја поминеш.
   Кај нас си има висока гора,
   не ќе можеш да ја поминеш.

   Ќе се сторам јас сокол пиле
   и пак ка...
  • Lihnida Kajce Veslase - Instrumental (Karaoke) - Duration: 4 minutes, 16 seconds.

   • 1 year ago
   • 3,051 views
   Лихнида кајче веслаше
   по Охридското Езеро
   наспроти нејзе рибари, рибари,
   рибари, стари другари.

   - Рибари, стари другари,
   кротко веслајте кајчето
   да не ми прајте бранови, бранови,
   рацете да се одмо...
  • Zajdi, Zajdi, Jasno Sonce - Instrumental (Karaoke) - Duration: 4 minutes, 39 seconds.

   • 1 year ago
   • 17,076 views
   Зајди, зајди јасно сонце,
   зајди помрачи се,
   и ти јасна ле месечино,
   бегај удави се.

   Црнеј горо, црнеј сестро,
   двата да црнејме,
   ти за твојте лисја ле горо,
   јас за мојта младост.

   Твојте лисја горо...
  • Ne Stoj Done, Donke - Macedonian Traditional Song - Duration: 3 minutes, 30 seconds.

   • 1 year ago
   • 8,778 views
   Не стој Доне, Донке, не гледај ме,
   од гледање Донке, фајде нема.
  • Vo Krusevo Ogin Gori - Macedonian Traditional Song - Duration: 2 minutes, 51 seconds.

   • 1 year ago
   • 1,722 views
   Во Крушево огин гори, Мечкин Камен крв се лее.
  • Jano Mori - Macedonian Traditional Song - Duration: 4 minutes, 41 seconds.

   • 1 year ago
   • 2,609 views
   Јано мори, јано леле, севдалино.
  • LIVE - Macedonian Traditional Music (Mix) - Duration: 1 hour, 13 minutes.

   • 1 year ago
   • 5,883 views
   Сплет од македонска музика за срце и душа.
  • Macedonian Traditional Mix (Live) - Duration: 43 minutes.

   • 1 year ago
   • 8,389 views
   Сплет од македонски народни песни во живо.
  • Tvojte Oci Leno Mori - Macedonian Traditional Song - Duration: 3 minutes, 47 seconds.

   • 1 year ago
   • 9,452 views
   Твојте Очи Лено Море - Бапчорки
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...