Portal mišljenje o mišljenju (MOM) je formiran od strane male grupe filozofa entuzijasta sa ciljem da se, pre svega, razbiju predrasude o...
Portal mišljenje o mišljenju (MOM) je formiran od strane male grupe filozofa entuzijasta sa ciljem da se, pre svega, razbiju predrasude o filozofskom načinu sagledavanja sveta u kom živimo, a zatim da filozofiju i kritičko mišljenje približi i učini shvatljivijim svima. Zbog toga, pitanje koje postavljamo na samom početku je „čemu i zašto uopšte filozofija“ ili još preciznije „čemu i zašto filozofija danas“? Odgovore ćete pronaći čitajući i analizirajući naše tekstove i videćete kakav nam to uvid u stvanost filozofija daje i kakvu pomoć od nje imamo u svakodnevnom životu.

Pored navedenog, u naše glavne ciljeve spadaju i promovisanje pristupa otvorenog uma, prihvatanje i razumevanje različitosti, borba protiv „podrazumevanih istina“, predrasuda, izgradnja tolerancije, a sve to u nadi da ćemo zajedno formirati jedno bolje, a samim tim verovatno i srećnije društvo..
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...