109
 • Kosovo’s visa purgatory: Kosovars sick of being political pawns.

  964 views 5 months ago
  Isolated and ignored — Kosovars sick of being political pawns.
  Freedom of movement is one of the European Union’s greatest successes, but it is a right still denied to Kosovo’s citizens. While the EU and Kosovo’s government play an endless game of tug of war over the issue, families remain separated, opportunities are wasted, and thousands of trips have to be cancelled — all draining Kosovars of their resources, and energy, through fees and endless bureaucracy. When is this ever going to end?

  Actors: Driada Matoshi & Lulzim Bucolli
  Script: Artrit Bytyçi
  Research: Leonora Aliu and Eraldin Fazliu
  Text editing: Jack Butcher
  Director: Mathieu Jouffre
  Video: Mathieu Jouffre
  Sound mix: Driton Pllana
  Produced by: Kosovo 2.0 in cooperation with Picca
  Copyright: K2.0.

  VIDEO: Purgatori i vizave për Kosovën

  Të izoluar dhe të injoruar - kosovarët e lodhur nga nëpërkëmbja politike.

  Liria e lëvizjes është një nga sukseset më të mëdha të Bashkimit Evropian, por një e drejtë që ende i mohohet qytetarëve të Kosovës. Derisa BE- ja dhe Qeveria e Kosovës luajnë një lojë që duket si luftë e pafund dhe që po e bënë veç më të vështirë çështjen. Familjet mbeten të ndara, mundësitë po tkurren, dhe mijëra udhëtime duhet të anulohen - të gjitha këto po shtjerrin energjinë dhe burimet e kosovarëve, të dërrmuar nga tarifat dhe burokracia e pafund. Kur do të përfundojë kjo, njëherë e përgjithmonë?

  Aktorët: Driada Matoshi & Lulzim Bucolli
  Skripta: Artrit Bytyçi
  Hulumtimi nga: Leonora Aliu and Eraldin Fazliu
  Redaktimi i tekstit: Jack Butcher
  Regjisor: Mathieu Jouffre
  Editimi i videos: Mathieu Jouffre
  Miksimi i zërit: Driton Pllana
  Prodhuar nga: Kosovo 2.0 në bashkëpunim me Picca
  E drejta autoriale: K2.0. Show less
  Read more
 • Qielli Po Hapet (The Sky Is Turning) Play all

  ENGLISH:
  “The Sky is Turning” is a four-part documentary looking at the different realities of lesbian, gay, bixesul and transgender persons in Kosovo. It offers insight from personal stories of acceptance and rejection, to activism and the organization of the first Pride parade.

  ALBANIAN:
  “Qielli po hapet” është dokumentar me katër epizoda që vështron realitetet e ndryshme të lezbikeve, burrave gej, biseksualëve dhe personave transgjinorë në Kosovë. Dokumentari pasqyron storjet personale të pranimit dhe refuzimit, të aktivizmit dhe organizimit të paradës së parë të Krenarisë.

  Directed by: Matko Bulent

  Edited by: More Raca

  Journalist: Venera Cocaj

  Produced by: Kosovo 2.0
  This item has been hidden
 • INFOGRAPHICS (english) Play all

  This item has been hidden
 • INFOGRAPHICS (Albanian) Play all

  This item has been hidden
 • KOSOVO - SERBIA DIALOGUE (english) Play all

  This item has been hidden
 • KOSOVO WANTS TO PLAY Play all

  This item has been hidden
 • #PODUMEDITE CAMPAIGN

  • #podumeditë - Duration: 59 seconds.

   • 1 year ago
   • 257 views
   by Kosovo 2.0 www.kosovotwopointzero.com
   *********************************************************
   K2.0 lanson #PoDuMeDitë - Kërkojnë përgjigje

   Si qytetarë, shumë prej neve, tash e një kohë, jemi ...
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...