687
 • Kéknyúl - Left Back

  29,927 views 6 years ago
  http://www.facebook.com/kek...
  Zene: Kéknyúl
  Szöveg: Andrew Hefler

  Csókás Zsolt - gitár
  Badics Márk - dob
  Jász András - alto
  Ávéd János - tenor
  Puskás Csaba - trombita
  Bognár Attila - pozan
  Premecz Mátyás - Hammond orgona, zongora
  Gábor Andor - perka

  felvétel: Puha Szabolcs
  keverés, master: Gresicki Tamás


  Kéknyúl

  A Kéknyúlat a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel egy évszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket.

  A zenekar eredetileg instrumentális felállásként a Hammond triók és a tradicionális jazz klubok hangulatához igazodó lendületes, improvizatív blues-funk zenét játszott, melyet az orgona egyedi hangzásvilága varázsolt sajátos hangulatú formációvá. A tradicionálisabb zenei kereteket kinőve az együttes később új taggal, Andrew Hefler énekessel gyarapodott, és kibővítette fúvóskarát a pozan, alt és tenor szaxofon mellett már trombitával is.

  A Qualitonsból, a Barabás Lőrinc Eklektricből vagy épp a Senaból is ismert Premecz Mátyás a funk, a jazz és a blues unikális egyvelegeként meghatározható kezdeti Kéknyúl stílust izgalmas, pörgő, dimanikus kortárs pop-hangzássá formálta, melyben a vezényszó mára az Aloe Black, Ceelo Green, vagy épp John Newman nevével is fémjelzett neosoul lett.

  A Kéknyúl bemutatkozó lemeze 2010 nyarán jelent meg Nahát babám címmel, melyet 2012-ben két videoklip, az Expect Me! és a Future in the Past Tense követett. A most debütáló Left Black című dalukról Mátyás nyilatkozott: „Ez dal elég korán elkészült, szinte kiszaladt belőlünk. A vázlatot otthon raktam össze zongorán, a többit viszont az első próbán közösen írtuk. Andrew szövegével és a remek fúvós hangszereléssel nekem azonnal az egyik kedvenc dalom lett."
  A zenekar a november 6-ai, teltházas MÜPA koncertjét követően november 22-én lesz hallható az A38-on. Legújabb, The Wind Plays Me című lemezük 2013 decemberére várható. Show less
  Read more
 • Music videos Play all

  This item has been hidden
 • This item has been hidden
 • Uploads Play all

  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...