Blodcancerförbundet
188
 • Patientresan - Ewa Ekstrand

  5,648 views 3 years ago
  Ta del av Ewa Ekstrands personliga och gripande berättelse som handlar om hennes resa med blodcancersjukdomen Myelom.

  www.blodcancerforbundet.se Show less
  Read more
 • Röster om myelom Play all

  Miniserie bestående av fyra stycken unika berättelser om hur det är att leva med den näst vanligaste blodcancerdiagnosen myelom. En informationssatsning som sker i samarbete med Netdoktor och med stöd av Takeda.

  De berörda som varit vänliga nog att ställa upp i dessa fyra informativa och gripande berättelser är Per Sjöberg, Göran C-O Claesson, Jan Buchar och Erik Huggare. Stort TACK för detta!

  www.blodcancerforbundet.se/bli_medlem
  This item has been hidden
 • Internationellt Riksmöte MPN - Dr. Claire Harrison

  Föreläsning av professor och MPN-experten Dr. Claire Harrison från Guy's and St. Thomas' Hospital (London) i samband med Blodcancerförbundets temadag Internationellt Riksmöte MPN den 27e januari 2018 i Göteborg.
  This item has been hidden
 • Hodgkins lymfom Play all

  I denna filmserie om Hodgkins lymfom förklarar Daniel Molin, docent och överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, hur sjukdomen yttrar sig och hur den kan behandlas.
  This item has been hidden
 • Kronisk lymfatisk leukemi Play all

  This item has been hidden
 • Mantelcellslymfom Play all

  Mantelcellslymfom (MCL) är en ovanlig form av lymfom som främst drabbar äldre män i sjuttioårsåldern. Denna aggressiva tumörsjukdom utgår ifrån lymfkörteln och är en av de vanligaste undergrupperna till maligna lymfom.
  This item has been hidden
 • Myelodysplastiskt Syndrom (MDS) Play all

  5 korta och informativa filmer där överläkare Eva Hellström Lindberg beskriver de olika stadierna av MDS, en samling kroniska blodcancersjukdomar. Filmerna ifråga kompletteras med information kring Järnöverskott, ett tillstånd som kan uppstå till följd av en behandling i form av upprepade blodtransfusioner som MDS medför.
  This item has been hidden
 • Talassemi Play all

  "Talassemi" är samlingsnamnet på en grupp ärftliga sjukdomar som orsakas av en mutation/defekt i en av de gener som producerar hemoglobin, det protein i blodet som transporterar syre och ger de röda blodkropparna deras färg. Denna onaturliga form av hemoglobin leder till en överdriven nedbrytning av röda blodkroppar, vilket i sin tur orsakar blodbrist (anemi).
  This item has been hidden
 • Polycytemia vera Play all

  4 korta men uttömmande filmer om blodcancersjukdomen Polycytemia Vera (PV). Filmerna ifråga kompletteras med information kring Järnöverskott, ett tillstånd som kan uppstå som följd av en behandling PV medför hos vissa patienter i form av upprepade blodtransfusioner.
  This item has been hidden
 • Myelofibros Play all

  Lär dig mer om Myelofibros, en av tre närbesläktade sjukdomar som faller under benämningen "myeloproliferativa sjukdomar". Filmerna ifråga kompletteras med information kring Järnöverskott, ett tillstånd som kan uppstå till följd av en behandling i form av upprepade blodtransfusioner som Myelofibros medför.
  This item has been hidden
 • Kronisk myeloisk leukemi Play all

  Blodcancerförbundet har utvecklat en serie informationsfilmer för att öka förståelsen av kronisk myeloisk leukemi. Medverkande i dessa filmer är Johan Richter, Lund och Lotta Ohm, överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.
  This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...