14
Osnivanjem Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), BiH je osigurala uvjete za početak preuzimanja ko...
Osnivanjem Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), BiH je osigurala uvjete za početak preuzimanja kontrole i upravljanja svojim zračnim prostorom.

BHANSA je osnovana 2009. usvajanjem Zakona o agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 43/09) kao neprofitna i financijski samostalna institucija sa svojstvom pravne osobe. Sjedište BHANSA-e je u Mostaru, a ostale organizacijske jedinice su raspoređene u Banja Luci, Sarajevu i Tuzli.

Zahvaljujući zajedničkim naporima svih uposlenih, naših partnera i prijatelja,  BHANSA  je 13. studenog 2014. započela pružati usluge oblasne kontrole letenja iz Operativne jedinice Sarajevo u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine do 10 000 metara visine (od FL 100 do FL 325). Ubrzano se radi na poduzimanju koraka i obuci kadrova kako bi se preuzela potpuna kontrola nad nebom BiH, te pružanje punog spektra usluga u zračnoj plovidbi i iznad 10 000 metara (FL 325).
  • Uploads Play all

    This item has been hidden
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...