516
  • Sesi Infiru 4 - Psikologi? Apa Itu? - Duration: 1 hour.

    • Streamed 2 years ago
    • 288 views
    "Psikologi? Apa Itu?"

    Akan kongsikan mengenai pengenalan terhadap ilmu Psikologi dan segala informasi yang asas dan patut diketahui mengenai nya. Pendek kata, selepas tamat LIVE streaming ini, and...
  • Sesi Infiru 3 - Belajar Oversea, Jadi? - Duration: 49 minutes.

    • Streamed 2 years ago
    • 76 views
    Dah jauh-jauh belajar oversea, jadi apa guna nya?
    Beribu berjuta duit kerajaan habiskan, apa hasilnya?
    Apa yang perlu kita buat bila dah balik nanti?

    Moga-moga perkongsian pendapat sendiri ini sed...
  • Keep Moving Forward - UoN Public Speaking Championship (Most Inspirational Speech) - Duration: 7 minutes, 11 seconds.

    • 2 years ago
    • 108 views
    "Keep Moving Forward"

    A recording of speech from the Public Speaking Championship, organised by Public Speaking Society. A speech which won "The Most Inspirational Speech Award" that night.

    17th ...
  • Macam mana nak fokus pada hujah asal kita!

    #8 - Cara Nak Fokus Pada Hujah Kita! - Duration: 5 minutes.

    • 3 years ago
    • 1,466 views
    "Kita nak terangkan A, orang faham C."

    Selalu terjadi kan? Lain yang kita terangkan, perkara kecil la yang orang fokus. Lari tajuk, senang cerita. Sebab itu lah kali ini, Infiru Learning membawaka...
  • No more fillers :)

    #7 - Aaaa.. Ummm.. Hilangkan Fillers! - Duration: 3 minutes, 49 seconds.

    • 3 years ago
    • 653 views
    "Aaaa..."
    "Ermmm...."

    Selalu terkeluar bunyi ini ketika kita bercakap di depan kan? Terutama apabila dalam keadaan spontan, atau kita tak dapat nak fikirkan ayat seterusnya. Oleh itu, untuk episod...
  • 3 bahasa badan :)

    #6 - Badan Pun Nak Bercakap Juga! - Duration: 5 minutes, 8 seconds.

    • 3 years ago
    • 1,021 views
    Hampir 70% daripada mesej yang kita sampaikan kepada seseorang dipengaruhi oleh BAHASA BADAN. Selebihnya, baru lah isi kata-kata, ilmu dan sebagainya. Sebab itu penting untuk kita kuasai bahasa ini...
  • #5 - Boleh Berjalan Ke Ketika Penyampaian? - Duration: 3 minutes, 30 seconds.

    • 3 years ago
    • 412 views
    Apabila bercakap di umum, pertama sekali kita perlu tahu sampai manakah PENTAS kita. Jadi, persoalan akan timbul, sesuai tak untuk kita berjalan-jalan ketika bercakap?

    Video ini memberikan jawapan...
  • 3 Tips dalam bercakap di khalayak ramai

    #4 - Tips Bercakap Di Khalayak Ramai - Duration: 2 minutes, 43 seconds.

    • 3 years ago
    • 19,119 views
    Untuk bercakap di khalayak ramai, sudah tentu memerlukan keberanian dan keyakinan. Terdapat banyak tips-tips penting dalam setiap penyampaian kita. Kali ini, Infiru Learning menyimpulkan kepada 3 t...
  • Laju mana anda bercakap dalam pembentangan?

    #3 - Laju Mana Anda Bercakap Dalam Pembentangan? (with Eng Sub) - Duration: 3 minutes, 29 seconds.

    • 3 years ago
    • 3,236 views
    Apabila kita bercakap di khalayak ramai, terutama dalam pembentangan, seringkali kita bercakap dengan kelajuan normal kita, terutama apabila dalam bahasa ibunda kita sendiri. Untuk berbual, semesti...
    • CC
  • Mengawal debaran anda!

    #2 - Dup Dap! Dup Dap! Takutnya Nak Bercakap! (with Eng Sub) - Duration: 3 minutes, 30 seconds.

    • 3 years ago
    • 4,666 views
    Ketakutan bercakap di khalayak ramai dikatakan ketakutan kedua selepas takut mati. Berdebar sebelum bercakap di khalayak ramai itu perkara biasa. Sehebat mana pun seseorang itu, sebanyak mana pun p...
    • CC
  • 3 Gestur Tangan Yang Anda Nak Tahu!

    #1 - Tiga Gestur Tangan Yang Anda Nak Tahu (with Eng Sub) - Duration: 4 minutes, 2 seconds.

    • 3 years ago
    • 2,065 views
    Dalam dunia komunikasi, ada terdapat pelbagai jenis gestur tangan, yang setiapnya membawa mesej-mesej tertentu. Untuk tips kali ini, Infiru Learning membawakan kepada anda 3 gestur asas yang anda n...
    • CC
  • Sesi Infiru 2 - Lelaki atau Perempuan? - Duration: 1 hour, 29 minutes.

    • Streamed 4 years ago
    • 718 views
    Lelaki, seringkali disalahkan kerana tak mendengar apabila perempuan bercakap. Namun seringkali dipuji sebab pantas dalam kerja-kerja teknikal seperti tukar tayar kereta, baiki basikal dan sebagain...
  • Sesi Infiru 1 - Infiru Dalam Kehidupan - Duration: 34 minutes.

    • Streamed 4 years ago
    • 645 views
    Infiru? Apa itu Infiru? Berangkatlah?

    Apa pula kaitan dengan kehidupan? Macam mana nak 'apply' ? 

    Insya Allah. Julung kali nya, membawakan khas untuk anda, Sesi Online bersama Aiman Amri, Pengasa...
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...