Upload
1,016

Subscription preferences

Loading...

Loading icon Loading...

Working...

spiritofsquatters

Jullie Wetten Niet de Onze Mobilization

2,771 views 3 years ago
Demonstratie Jullie wetten, niet de onze 26 November Utrecht. Op 26 november 2010 vind de eerste strafrechtzaak op grond van de "Wet kraken en leegstand" plaats. De arrestanten van de ontruiming van het KPN-gebouw op de Koningin Wilhelminalaan te Utrecht, moeten als eerste verdachten voor de rechter verschijnen op grond van het nieuwe wetsartikel 138a. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan roepen wij iedereen die sympathiseert met de aangeklaagden op om op 26 november om 12:00 uur te verzamelen op het Vrouwe Justitiaplein in Utrecht, voor een demonstratie. Voorafgaand aan de demonstratie zal er mogelijkheid zijn om vanaf 09:00 uur de rechtszaak te volgen op de publieke tribune of buiten op het plein.
Op 1 oktober 2010, is de nieuwe wet "Kraken en Leegstand" in werking getreden. Hiermee wordt het kraken van een leegstand gebouw verboden. Ondanks veel verzet van niet alleen krakers, maar onder andere ook door de Raad van State, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de culturele sector en zelfs de Raad van Kerken, heeft de politiek toch besloten om deze misdadige wet aan te nemen.
Omdat door het verbieden van kraken de leegstand en woningnood niet word opgelost, is er 1 november een pand aan de Koningin Wilhelminalaan te Utrecht bezet. Dit voormalig KPN-pand staat al lange tijd leeg en is niet meer in gebruik sinds 90 studenten gedwongen hun woning eind 2009 moesten verlaten. De studenten moesten op last van de brandweer vertrekken, omdat de eigenaar weigerde geld te investeren om het pand te laten voldoen aan de brandveiligheidseisen.
De dag na de bezetting is het pand in opdracht van Burgemeester Wolfsen, in overleg met de lokale driehoek, op hardhandige wijze ontruimd. Met veel machtsvertoon van de politie werd het pand onterecht en onaangekondigd ontruimd. Bij deze ontruiming werden 17 mensen gearresteerd, waaronder zelfs meerdere passanten die niks met de ontruiming te maken hadden. Op vrijdag 26 november om 9:00 uur zullen 8 van deze arrestanten voor de rechter moeten verschijnen. Zij worden als eerste personen in Nederland vervolgd voor het overtreden van artikel 138a Sr.
Deze dag kunnen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, en wij willen deze dag dan ook aangrijpen om onze woede en onvrede over de nieuwe wet te uiten.
Om de arrestanten een hart onder te riem steken en om ons ongenoegen te laten blijken, roepen wij iedereen op om op 26 november om 12:00 uur te verzamelen op het Vrouwe Justitiaplein in Utrecht, voor een demonstratie vóór kraken en in solidariteit met hen die voor de rechter moeten verschijnen.
Woningnood en leegstand worden niet opgelost met holle wetten, deze worden opgelost met directe actie. WET OF GEEN WET, KRAKEN GAAT DOOR!! p.s. Neem naar de demonstratie zo veel mogelijk spandoeken, vlaggen en ander materiaal mee om je onvrede te tonen! Show less
Read more

Kraken Play

The videos about squatting, To show that squatting is nessesary when people do not have homes and would go on till the places would remain empty. Having home is a human right and keeping building empty while people are on the street is a crime ! Kraken gaat door !!!

Climate Action Camp Belgium Play

The Climate Action Camp is over... And it was great.

More than 400 people participated in (at least a part of) the camp, the atmosphere was great, and the actions were all very successful. There were actions against the nuclear central in Doel, against the meat industry, against the Lange Wapper bridge in Antwerp etcetera. During the day of mass action against coal, between 150 and 200 people succeeded in entering the terrain of ABT, a huge coal terminal, and blocked its activities for one day. The basis is laid for a strong mobilization towards Copenhagen, where we plan massive actions to stop the ineffective and procapitalist solutions to the climate crisis governments and corporations advocate.
 • Polish Zoo - Trailer

  • 2 weeks ago
  • 10 views
  Video report "Polish Zoo". In years 2013-2014 animal rights activists made documentation of living conditions of animals in 19 zoos in Poland. The video was published as a part of the campaign "I...
 • Valreep Resistance

  • 1 month ago
  • 551 views
  The Valreep never got the chance to present our plans to the city council and the project developer OCP, even though we have an investor and valid business plan. The Valreep could have survived wit...
 • Climate Games.Coal train blockade.

  • 1 month ago
  • 590 views
  Wij Stoppen Steenkool kijkt terug op een succesvol verloop van de ClimateGames 2014. Aan het actiespel deden uiteindelijk 15 teams mee.
  De Duitse actiegroep Ausgeco2hlt wist het spoor dat gebruikt ...
 • Valreep moet blijven! manifestatie

  • 1 month ago
  • 333 views
  Vandaag diende het turbo-spoed appel van de Valreep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 28 mei. Die uitspraak, van vorige week, bevestigde dat de Staat De Valreep mag ontruimen. Maar ...
 • March Against Monsanto Amsterdam.Deel 2:Love and Activism

  • 1 month ago
  • 184 views
  Wat een geweldige dag bij het MAMA Festival op de Dam! Het zonnetje scheen, het podiumprogramma was leuk en gevarieerd net als alle standjes en de mars was een krachtige optocht. We zijn ZO blij da...
 • March Against Monsanto Amsterdam.Deel 1:Toespraak

  • 1 month ago
  • 479 views
  Wat een geweldige dag bij het MAMA Festival op de Dam! Het zonnetje scheen, het podiumprogramma was leuk en gevarieerd net als alle standjes en de mars was een krachtige optocht. We zijn ZO blij da...
Loading...
Working...
to add this to Watch Later

Add to