Loading...

Ljubisa Gojkovic - Kandidat SBB BiH za Skupštinu Ze-Do kantona

598 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 19, 2010

Ljubiša Gojković, kandidat SBB BiH za Skupštinu Ze-Do kantona.
Rođen je 1956. godine u Zavidovićima gdje i danas živi. Porodičan. Supruga Azra radi kao profesor Engleskog jezika u Gimnaziji „prof. Rizah Odžačkić" u Zavidovićima a kćerka Dunja studira na Filozofskom fakultetu u Sarajevu odsjek Historija umjetnosti. Potekao je iz porodice osrednjeg imovnog stanja. Otac je bio radnik, a po doškolovavanju i službenik u IP Krivaja" a majka je bila radnica u Zavodu zdravstvenog osiguranja. Roditelji su ga ( ka o njegove dvije sestre) vaspitavali u duhu tolerancije sa susjedima i sugrađanima bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost te u duhu pripadanja Bosni Hercegovini odnosno prostorima na kojima smo rođeni i živimo.

Osnovnu i srednju školu završio je u Zavidovićima. Ekonomski fakultet u Sarajevu završio u roku i radi u IP „Krivaja" od 1980. godine. Već 1981. godine imenovan je za šefa planske službe u tadašnjoj RO Finalna prerada drveta. 1987. godine prelazi u Namještaj I radi na implementaciji razvojnih programa u toj fabrici. 1989. godine prelazi u Elektro-računski centar u IP Krivaja radi implementacije novog hardvera i softvera za IP Krivaja. Ratne godine 1992.-1993. provodi u Armiji BiH a 1994.-1995. u civilnim strukturama (Civilna zaštita, IP Krivaja, Opća gimnazija Zavidovići). Od 1997. godine radi kao pomoćnik direktora JU Dom zdravlja sa poliklinikom -- Zavidovići i po njegovom mišljenju da su to najbolji dani u profesionalnom, stručnom i menadžerskom dokazivanju u karijeri. Učestvovao i bio aktivni sudionik u razvoju jedne ustanove koja pokriva bitan segment funkcionisanja naše sredine koja je od ruševine poslije rata izrasla u respektabilnu zdravstvenu ustanovu u čiji je razvoj uloženo preko 3.000.000,00 KM od čega oko 1.800.000,00 KM donacija u opremi i novčanim sredstvima u čijem prikupljanju i evidentiranju je aktivno učestvovao.

Na polju volonterskog rada bio je aktivan kao sportski radnik u košarkaškom klubu „Tajan" -- Zavidovići (današnji KK „Krivaja"). Jedan od osnivača i sadašnjih aktivnih članova SNIK „Atom" -- Zavidovići koji već 3 decenije uspješno djeluje u realizaciji niza naučno-istraživačkih i sportskih projekata. Također već 30 godina aktivan član PD „Tajan" -- Zavidovići.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...