Loading...

VTBM Wehe den Hoorn toppers in de dop.mpg

1,919 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 16, 2010

VTBM Grasbaanraces Wehe den Hoorn 11-07-2010

Op de dag van de WK finale kwamen de VTBM grasbaancoureurs in actie op de baan van Wehe den Hoorn. Met ruim 600 meter is Wehe den Hoorn de langste baan op de kalender van de VTBM en hier werd door vele coureurs verlangend naar uitgekeken.

Op zaterdagavond dreigde het noodweer dat Nederland in haar greep hield nog roet in het eten te gooien maar gelukkig waaiden de zwaarste buien over en ondanks de toch forse regenval kon s morgens na een baaninspectie het licht op groen gezet worden. Met wat lichte vertraging konden de coureurs aan de trainingen beginnen en naar mate de trainingen vorderden werd duidelijk dat Willem Dekkinga weer een prima circuit had uitgezet. Dat bleek ook uit de prachtige, spannende wedstrijden die de coureurs het weer in ruime getale aanwezige publiek voorschotelde.

De Toppers in de dop waren weer ruim vertegenwoordigd. Maar liefst 17 coureurs in spe bonden de strijd met elkaar aan en als echte professionals werd er gestreden om elke centimeter. In de finale was het uiteindelijk Patrick Stegeman die de zege voor zich opeiste. Patrick had niet de beste start maar knokte zich gedurende de wedstrijd naar voren en nam halverwege de race de leiding in handen. Maik Stegeman reed naar de 2e plaats en zo maakten de mannen er een mooie dubbelslag van. Duncan Hoevens kon een uitstekende start deze keer niet omzetten in een overwinning. Toch kon hij terug kijken op een uitstekende dag. In de eerste serie werd hij nog aangereden van achteren en stapte Duncan hard van zijn machine. Zijn tranen bedwingend stapte hij toch weer op zijn machine om na de herstart resoluut de leiding te nemen en de eerste serie op zijn naam te brengen. Meghan Bijl reed in de finale weer eens een denderende inhaalrace en werd 4e.

Oege de Haan verkeerd de laatste weken in bloedvorm en greep de zege bij de 50cc. Met zijn 3e seizoenszege deed Oege goede zaken in het kampioenschap en langzaam is hij het gat aan het dichten naar kampioenschapleider Jeffrey Siebesma. Siebesma hield de schade beperkt met een 2e plaats. Siebesma kwam wat moeilijk op gang en scoorde slechts een 5e plaats in de eerste manche. In de 2e manche ging het al wat beter en in de 3e manche wist hij het rechtstreekse duel met Oege in zijn voordeel te beslissen. Jeffrey Buis reed een bekeken wedstrijd maar kon zich net niet mengen in de strijd tussen de Haan en Siebesma. Ook Siebe Grouwstra kent een prima vorm op het moment. Grouwstra reed zich keurig naar de 4e plek en viel daarmee net buiten het podium.

Op de DVD alle series A-finale en B-finale alle uitslagen en foto's van de huldiging

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...