Loading...

Extince - Spraakwater

407,336 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 30, 2013

Throwback Thursday: Extince -- Spraakwater

Extince is een onbetwiste grondlegger van Nederlandstalige hiphop. Hij was een van de eerste Nederlandstalige rappers en een fenomeen in het Nederlandse muzieklandschap.

De eerste single van Extince: Spraakwater wordt meteen een grote hit. Hoewel hij nog niet zo lang in het Nederlands rapt is dit een aanstekelijk nummer dat veel mensen aanspreekt. Met samples uit de kinderserie De Fabeltjeskrant, vlijmscherpe teksten en een flow waar je vandaag de dag nog steeds u tegen zegt zet hij de Nederlandse hiphopwereld op z'n kop.
De "machtige, krachtige, docterandus P achtige rhymes, die je bij blijven tot je tachtigste verjaardag" kunnen veel jaren '90 jongeren inderdaad nog steeds meezingen.

Het plotselinge succes van Extince heeft uiteindelijk veel veranderd in de Nederlandse hiphop-scene. Hoewel er jaloerse reacties kwamen van verschillende collega-rappers heeft hij veel meer mensen geinspireerd, de hiphop-scene in Nederland is waar hij nu is mede door Extince. Er mag gezegd worden dat Extince met het nummer Spraakwater Nederlandstalige hiphop naar het grote publiek heeft gebracht.

_______

Top Notch Throwback Thursday

De archiefkast van Top Notch ligt vol met stoffige videobanden waar videoclips opstaan van alle artiesten die Top Notch ooit heeft gehad. Alle klassiekers uit de Nederlandse hiphopgeschiedenis liggen daar onaangetast. 
Zonde dat er niets mee gebeurd, vinden wij. Daarom hebben we alle videobanden om laten zetten en zullen we ze in goede kwaliteit opnieuw uitbrengen via ons officiele Youtube-kanaal. 

Elke donderdag wordt een klassieke videoclip uit de Nederlandse hiphopgeschiedenis via ons Youtube-kanaal opnieuw uitgebracht onder de titel: Top Notch Throwback Thursday.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...