Loading...

Contes del Món: concurs de podcast 1

186 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 20, 2011

Explicar contes és un art molt antic que és viu encara a totes les cultures del nostre planeta. El "Concurs de podcasts - Contes del Món" vol contribuir al coneixement de les realitats socials d'aquestes cultures, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH), a la potenciació de la tolerància entre qui llegeixin o escoltin els relats i, alhora, ajudar-nos a fer descobrir les semblances i diferències entre totes les persones que compartim la Terra.

L'objectiu de la iniciativa es contribuir a donar a conèixer la infinita varietat de la cultura popular de tradició oral, la importància de la paraula i de les històries que expressen la manera de sentir i pensar de tots pobles, en especial dels esmentats. Serà possible gràcies a la participació dels actors principals d'aquesta iniciativa, els infants i joves de les escoles i instituts catalans, i a la complicitat imprescindible de les famílies i la comunitat educativa.

A més, podem enumerar una sèrie d'objectius principals:

- Estimular als infants i joves de les escoles catalanes per a què recuperin de la memòria col•lectiva els contes populars que formen part del nostre patrimoni immaterial, dinamitzant relacions culturals entre infants i família.

- Motivar als estudiants per a què s'apoderin de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, en especial dels mitjans radiofònics.

- Potenciar la tradició oral, la força de la paraula i els sons per estimular la creativitat i els viatges pel món a través de la imaginació.

- Oferir recursos pedagògics als docents per desenvolupar dinàmiques interculturals.

- Facilitar eines d'interrelació entre els mateixos infants, les famílies i els respectius centres educatius.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...