Loading...

PITANjA I ODGOVORI - DžORDAN MAKSVEL

7,131 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 10, 2013

"U našoj kulturi naučeni smo da uočavamo indivudualne razlike. Tako da kada pogledate neku osobu odmah pomislite: pametniji-gluplji, stariji-mlađi, bogatiji-siromašniji itd. itd..
Mi beležimo sve te dimenzionalne različitosti, stavljamo ih u kategorije i onda se prema njima tako i odnosimo. I postajemo takvi da vidimo ostale kao odvojeno od nas samih na način da su potpuno odvojeni od nas.
Jedna od dramatičnih osobenosti postojanja je kada ste sa nekim i odjednom vidite sve ono po čemu su oni slični vama, a ne po čemu su različiti od vas, i doživljavanje istine o tome da ono što je esencija vas, što je esencija mene je sve jedno, shvatanje da ne postoji drugo, sve je jedno.
Nisam rođen bogat niti kao viša klasa, rođen sam jednostavno kao ljudsko biće a tek onda sam naučio svu tu priču o tome ko sam, i da li sam loš ili dobar, uspešan ili neuspešan, sve to je naučeno usput tokom života."

"Oči STRAHA žele da staviš veće brave na vrata, kupuješ oružje, da se izoliraš. Oči LjUBAVI, umesto toga, vide nas sve kao JEDNO.
Evo šta možemo učiniti da promenimo svet, upravo sada. Uzmimo sav taj novac koji trošimo na oružje i odbranu svake godine svake države i umesto toga potrošimo ga na hranjenje, oblačenje i obrazovanje siromašnih u svetu što bi bilo VIŠE NEGO DOVOLjNO ZA SVAKOG ČOVEKA NA SVETU.
I mi možemo istražiti svemir. ZAJEDNO. Oboje, unutrašnji i spoljašnji zauvek u MIRU."

"KADA MOĆ LjUBAVI NADVLADA LjUBAV ZA MOĆI, SVET ĆE SPOZNATI MIR."

  • Category

  • Song

  • Artist

  • Licensed to YouTube by

    • UMG (on behalf of Mowax Recordings); LatinAutor - Warner Chappell, UMPG Publishing, PEDL, BMG Rights Management, LatinAutor, ARESA, LatinAutor - UMPG, UBEM, CMRRA, and 10 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...