Loading...

Cu Tibor Hartel despre cercetarea în domeniul protecției naturii

1,101 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 7, 2018

Protecția naturii are nevoie de abordări integrate, de punți de legătură între diferite domenii, pentru a putea lua în calcul întreaga complexitate a realității. De asemenea, pentru a găsi soluții eficiente, care să concilieze protecția și dezvoltarea, trebuie să depășim unele bariere mentale și să acceptăm noi abordări. În acest scop, știința și comunicarea sunt instrumente complementare.

Doctor în biologie, Tibor Hartel și-a dedicat ultimii 23 de ani cercetării științifice și activităților practice de conservare a naturii. Consideră și folosește știința drept instrument pentru crearea unei lumi mai bune. Una din temele sale preferate de cercetare, căreia a dedicat numeroase studii științifice și proiecte aplicative sunt peisajele culturale din Transilvania și în mod special pajiștile cu arbori bătrâni. Cercetările sale din aceste zone arată modul în care practicile tradiționale mențin echilibrul naturii.

În această vară Tibor ne-a însoțit pe Platoul Breite – una dintre zonele în care și-a desfășurat activitatea în ultimii ani. Cercetările de aici demonstrează că provocările ecologice și cele umane merg mână în mână, iar soluțiile trebuie să ia în calcul ambele componente.
Tibor este în prezent lector universitar și cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai – Departamentul de Biologie și Ecologie și își dedică o parte din timp inițiativei Arbori Remarcabili din România și altor proiecte de cercetare.

Despre Arbori Remarcabili din România: https://arboriremarcabili.ro/en/about...

Acest film este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi: http://www.spatiiverzi.org.ro/.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...