Loading...

Leif de Leeuw Band (final audio mix) @ Culemborg Blues 2016

3,461 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 20, 2016

00:00 Fire in the kitchen, 06:00 What about grey, 09:23 My shop, 13:30 Just fine, 19:10 Little wing, 29:00 Never giving in, 32:33 Real this time, 36:57 Stricktly confidential, 44:18 My color blue, 53:14 Whipping post

“Wat goed is komt snel en is overweldigend”. Deze uitspraak is als geen ander van toepassing op gitarist Leif de Leeuw en zijn Leif de Leeuw band. Nog niet zo heel lang geleden stond Leif te boek als jong en veelbelovend, zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013). Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène. De winst, eind 2014, van de prestigieuze Dutch Blues Challenge, bevestigt de status van de Leif de Leeuw band. Niet alleen in Nederland; ook het buitenland blijkt geïnteresseerd.

Zo heeft de Leif de Leeuw Band inmiddels haar eerste succesvolle optredens in Duitsland, België en Luxemburg mogen beleven. Vooral onze oosterburen reageerden laaiend enthousiast op de band, wat in 2015 heeft geresulteerd in een tweede ronde Duitsland, waarbij ook Tsjechië en Oostenrijk zijn aangedaan.

Als winnaars van de Dutch Blues Challenge hebben Leif de Leeuw, Britt Jansen (zang/gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Tim Koning (drums) Nederland vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Onder het motto “nu we er toch zijn” pakken zij ´en passant´een paar optredens mee in Jonesboro, Paragould – Arkansas en Nashville – Tennessee. Ook doet de band mee aan de European Blues Challenge 2015 in Brussel, waar zij een razend enthousiast publiek tegenover zich vinden maar desondanks niet in de prijzen vallen.

Dat Bluesminnend Europa de Leif de Leeuw band in hun hart heeft gesloten hebben zij onlangs bevestigd gekregen door het winnen van de European Blues Award, op 9 november 2015, waarbij het publiek door middel van stemmen hen als ‘best band 2015’ heeft uitgeroepen.

Blues?
De Leif de Leeuw band wordt nog vaak in het blueshoekje geplaatst. En natuurlijk, het spel van Leif en de sound van z’n band zijn diepgeworteld in de Mississippidelta; blues en bluesrock zijn ontegenzeggelijk een belangrijke basis en inspiratiebron van de vier bandleden. Het is zeker geen toeval dat Leif ’s virtuoze, opvallend doorleefde gitaarspel het goed doet bij het bluespubliek.

Maar de band heeft inmiddels wel bewezen dat hun muziek veel verder gaat dan dat. Funk, soul, roots en zelfs fusion, de Leif de Leeuw band kent geen muzikale grenzen. De gitarist zelf ook niet. Leif heeft veel en vooral heel diverse helden. “Onder meer David Gilmour, Joe Walsh, Jeff Beck, Larry Carlton, Paul Kossof en Andy Powell”, somt hij een rijtje grote gitaristen op.

Video/Audio Recording & Editing by Steftiaan.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...