Loading...

Herman Wijffels: 'Onze economie is aan het einde van zijn levenscyclus'

1,782 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 14, 2014

Oud bankier Herman Wijffels houdt zich vandaag de dag bezig met het verduurzamen van de economie en de weg naar een circulaire maatschappij. "Mensen noemen mij een visionair, maar ik ben simpelweg gebiologeerd door de toekomst."

Want de economie in zijn huidige vorm is volgens Wijffels aan het einde van zijn levenscyclus, er zijn grote veranderingen op komst. "We gaan onze samenleving opnieuw vormgeven met nieuwe kennis en technologie", zegt hij.

En dat is nodig, want de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. "De mensen met het geld hebben de macht", zegt Wijffels. En die macht moeten mensen volgens de bankier inzetten om een betere maatschappij te bouwen. "De grote machten zijn veel te inhalig geweest."

Er zijn bijvoorbeeld enorm hoge belastingen geind, waardoor veel mensen erop achteruit zijn gegaan. Wijffels wil de kloof kleiner maken.

Libor
Wijffels zegt fysiek pijn te hebben gehad bij de recente ontwikkelingen bij de Rabobank rondom de liborfraude. "Ik ben benaderd om er iets over te zeggen." Hij hoorde naar eigen zeggen pas in 2012 van de schandalen.
Op 7 Ditches TV vind je televisie gesprekken met ondernemers en andere boeiende mensen.

Kijk voor alle video's op http://www.7ditches.tv

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...