Loading...

TK2010 - Wonen

15,037 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on May 11, 2010

Om de stil staande woningmarkt in beweging te krijgen durft D66 te kiezen voor grondige hervormingen, waaronder het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek en het invoeren van de inkomenstoets voor de huursector.

D66 wil dat de hypotheekrenteaftrek weer doet waarvoor het is bedoeld: het stimuleren van het kopen van een eigen huis. Het huidig systeem stimuleert zo hoog mogelijke schulden zonder aflossen. Bovendien profiteren mensen met hogere inkomens méér van deze regeling dan mensen met een lager inkomen. D66 vindt dit onverstandig en niet eerlijk en pleit voor het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek. D66 wil dat dit geleidelijk gebeurd, zodat woningbezitters niét in financiële problemen komen. Deze maatregel draagt ook bij aan het op orde brengen van de overheidsfinanciën.

Ook de huurmarkt zit op slot. Goedkope gesubsidieerde huurwoningen worden nu te lang bewoond door mensen die de subsidie niet meer nodig hebben. Vrije sectorwoningen zijn veel te duur en een goed middensegment ontbreekt. D66 wil een jaarlijkse inkomenstoets invoeren. Zodat we de subsidie voor mensen die het niet meer nodig hebben geleidelijk kunnen afbouwen. Daarmee zal de doorstroming op de huurmarkt verbeteren.

D66 wil dat woningcorporaties moeten zich beperken tot hun kerntaak: het aanbieden van goede en betaalbare sociale huurwoningen voor de lagere inkomens. Bij een kleinere en efficiëntere sociale huursector wordt de doorstroming bevorderd. Dan komt eindelijk ook de huurmarkt weer in beweging.

Om aan de groeiende woningvraag te voldoen moeten we meer maar ook beter bouwen. Meer huizen die aansluiten bij wat mensen zoeken: woningen voor alleenwonenden, woningen voor ouderen en het mengen van huur en koopwoningen. Daarnaast wil D66 meer groen in steden.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...