Loading...

Magic Frankie at Big Rivers

6,687 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 6, 2009

Magic Frankie, die ook wel de 'Gangster of the Blues' wordt genoemd, is al jaren 'top of the bill' in de Nederlandse bluesscene. Met ouderwets vakmanschap, gepaste trots en grote toewijding brengt hij zijn blues ten gehore op zowel blues-, jazz-, als poppodia.

Magic Frankie ( zang, gitaar, mondharmonica ) ontpopte zich tot de smaakmaker van menig bekend binnen- en buitenlands festival. Voorbeelden hiervan zijn het Internationale Jazzfestival van Praag, het Bluesfestival te Leverkusen (D), het North Sea Jazz Festival en het Rijnmond Jazz Gala.

De 'Gangster of the Blues' mag niemand minder dan B.B.King tot zijn grootste fans rekenen. Tevens baarde Magic Frankie tot ver over onze grenzen opzien door op uitnodiging van B.B.King geruime tijd met de blueslegende te 'jammen'.
Normaal gesproken valt deze grote eer uitsluitend gevestigde namen als Eric Clapton of Buddy Guy ten deel. Een aantal jaren eerder had B.B.King al de CD 'It's Magic' van Magic Frankie van een zeer prijzende hoestekst voorzien: 'You really play my kind of blues'.

Magic Frankie, die onder anderen Freddie King, Albert Collins, Skip James en Johnny Guitar Watson tot zijn belangrijkste inspiratiebronnen rekent, hanteert voor zijn gepassioneerde muziek de traditionele Chicago-blues als uitgangspunt. In de loop der jaren is hij er echter in geslaagd een zeer eigen bluessound te creëren, waarin hij zijn grote gevoel voor traditie op treffende wijze weet te koppelen aan een modern geluid.

Zijn akoestisch opgenomen cd 'Hearts In Sorrow' ( met Kaz Lux ) en de cd van Magic Frankie & The Blues Disease 'Lucky' ( met als gastmuzikanten oa. Lois Lane en Thijs van Leer ) ontvingen zeer lovende kritieken.
Een uitgebreide gevangenistoernee heeft geleid tot de release van de live-cd 'Live Behind Bars'.

Op de bühne presenteert Magic Frankie zich niet alleen als een zeer gedreven muzikant met veel gevoel voor stijl en timing, maar ook als een geboren performer. Hij verliest daarbij bovendien het visuele aspect niet uit het oog. Zo gaat hij steevast gekleed in een gangster-outfit die Al Capone niet zou hebben misstaan. Magic Frankie is wat dat betreft in alle opzichten een absolute blikvanger.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...