Loading...

Отворено образование за отворено општество 1 дел 1 ден

391 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 15, 2012

Меѓународната конференција е-Општество.Мк оваа година ќе биде на темата: „Отворено образование за отворено општество -- Да го споделиме знаењето!", а се одржува на 14 и 15 ноември во Холидеј ин.

Оваа конференција е дел од настаните за одбележување на 20 години од постоење на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Првиот ден ќе се разработуваат теми поврзани со отворените образовни ресурси и отворениот пристап, како и правно-институционалните предуслови за нивниот развој во државите во регионот. Покрај тоа, една сесија ќе биде посветена на примената на софтвер во формалното образование, а особено на оној со отворен код. Првиот ден ќе заврши со препораки за развој и иновации кои може да се инкорпорираат во образовниот процес.

http://e-society.mk

Напомена: Нема да се објавуваат коментари на корисници кои што содржат повикување на верска, расна, национална омраза и кои содржат директни повици на насилство или пак дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба.

Disclaimer: Comments of users containing religious, racial, national hatred and direct reference to violence or which are discriminatory on the basis of gender, social, ethnic background or sexual orientation will be removed.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...