Loading...

Trein Zinkfabriek Deel 2 (IJzeren Rijn) Vlaamse Reus. B-Cargo 7782+7771

5,440 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 16, 2016

Het goederenvervoer van de Antwerpse haven naar het Duitse achterland gaat nu over de Montzenroute: een spoortraject dat 50 kilometer langer is dan de IJzeren Rijn, en een aantal steile hellingen heeft. België wil graag weten of er op deze route voldoende capaciteit is voor het groeiende goederenvervoer. En heeft daarom aan Nederland gevraagd of de IJzeren Rijn weer in gebruik genomen kan worden. Nederland reageerde positief, maar wil wel dat de spoorlijn voldoet aan de huidige Nederlandse milieunormen. Daarvoor moet bijvoorbeeld de spoorlijn op Nederlands grondgebied gemoderniseerd worden en elektrische voeding krijgen. Ook zijn er maatregelen nodig om de spoorlijn in de (woon)omgeving in te passen en het natuurgebied De Meinweg - tussen Roermond en de Duitse grens - zo min mogelijk te verstoren.
UPDATE 11.1.2017 In het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) 2017 van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is te lezen dat de Belgische regering het voornemen heeft om het historische tracé van de lJzeren Rijn weer in gebruik te nemen. Dit tracé loopt via Budel, Weert, Roermond en Dalheim. B-Cargo 7782+7771

Update
http://iwdg.nl/2ks4zlJ
Update 6.4.2017
www.nrc.nl/nieuws/2017/04/05/duitsland-wil-toch-snelle-trein-naar-eindhoven-7962071-a1553326

Update 1.11.2017

In het regeerakkoord van de regering Rutte-III staat dat de Belgische spoorlijn van Antwerpen naar Hamont door kan worden getrokken van Hamont naar Weert. Dat betekent dan dat tussen Hamont en Budel-Schoot de derde grensoverschrijdende spoorverbinding tussen Nederland en België komt. De ene ligt bij Maastricht, de ander bij Roosendaal.
Voor de gemeente Cranendonck zou een station in Budel-Schoot een hele goede zaak zijn. Mensen uit de hele regio die bijvoorbeeld in Antwerpen of enige andere Belgische stad willen gaan shoppen of uitgaan kunnen dan in Budel-Schoot op de trein stappen. Ook in verband met de ontwikkelingen rondom het duurzaam industriepark Metalot zou een station in Budel-Schoot heel welkom zijn.
'Het zou heel belangrijk kunnen zijn voor het vervoer van en naar het Vlaamse achterland,' aldus wethouder Frits van der Wiel. 'Er moet dan echter wel een hele goede verbinding zijn vanuit Weert naar Eindhoven. Momenteel zijn we aan het bekijken of we de sprinters van Weert naar Eindhoven en vice versa in plaats van elk half uur in de toekomst elk kwartier kunnen laten rijden. Ook van Weert naar Hamont zou de verbinding dan optimaal moeten zijn. Daarvoor zou uiteraard die spoorlijn nog geëlektrificeerd moeten worden.'
Voor Metalot zou een station in Budel-Schoot heel welkom zijn. Daar zouden studenten en werknemers dichtbij het industrieterrein in en uit kunnen stappen.
'Het is natuurlijk wel zo dat Budel-Schoot dicht bij Hamont ligt,' zegt de wethouder. 'En in Hamont is al een station. Dus als er al een station wordt aangelegd dan lijkt het mij logischer dat dat ergens in de buurt van Metalot zou gebeuren. Net als in Maarheeze waar het station ook bij het industrieterrein ligt.'
Frits van der Wiel ziet zeker mogelijkheden voor personenvervoer op dit traject. Hij verwacht echter niet dat dit binnen no-time geregeld is. Er zullen nog wel wat jaartjes overheen gaan.

UPDATE 27.11.2017.
http://eurekarail.net/voorbereiding-b...

UPDATE 9.01.2018
www.weertdegekste.nl/2018/01/wekelijks-goederentreinen-hamont-budel-en-weert/

UPDATE 13.7.2019 https://iwdg.nl/2JHlMVY

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...