Loading...

Shala: Do të punojmë për rregullimin e të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni

1,050 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 6, 2015

Ambasadorja e Vullnetit të Mirë për Kosovën në Komisionin Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, Elvana Shala pas vizitës që i bëri lagjes së trimave në Kumanovë, tha se ajo që kanë parë dhe atë çfarë kanë dëgjuar së bashku me anëtarë të tjerë të huaj të këtij komisioni, ka qenë e tmerrshme për një vend të Evropës së shekullit 21. Sipas saj, Kumanova është në një gjendje të rrënuar e cila ka nevojë për ndihmë dhe solidaritet të njerëzve. Këtë gjendje ajo e krahasoj me atë të luftës së Kosovës para 15 viteve.

‘Kemi vizituar disa familje, ndër to edhe familjen e Fehmi Ramadanit, i cili na dha rrëfimet më të fuqishme për të gjitha ngjarjet e ndodhura për dy ditë rresht në Kumanovë. Ata treguan qartë se çfarë kishin përjetuar tmerrin, që ndoshta me shumë fjalë mund ta quaj ne e përjetuam 15 vite më herët. Kumanova ndodhet në një situatë që sot më së shumti duhet vëzhguar dhe më së shumti duhet të mbështet jo vetëm nga komisionet botërore për të drejtat e njeriut por nga secili prej nesh’, deklaroi Elvana Shala – Ambasadore e vullnetit të mirë për Kosovë.

Ajo tha se populli shqiptar i Kumanovës po diskriminohet shumë dhe sipas saj ata do të angazhohen maksimalisht që të punojnë sa më shumë në drejtim të respektimit të të drejtave të barabarta.

‘Ne si komision botëror për të drejtat e njeriut u fokusuam që të punojmë më tepër në këtë çështje për të iu ndihmuar në respektimin maksimal të të drejtave të tyre karshi popullit maqedonas me të cilët ata veç bashkëjetojnë. Mirëpo për këtë neve na duhet një mbështetje e fortë e popullit të Kumanovës për të bashkëpunuar së bashku dhe për të adresuar të gjitha kërkesat, vështirësitë dhe nevojat të cilat ata kanë direkt në Kombet e Bashkuara’, theksoi Shala.

Shala theksoi se Komisionit Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut i nevojitet edhe pak kohë në mënyrë që të mbledhin sa më shumë informacione mbi gjendjen në Kumanovë.Alsat

Comments are disabled for this video.
Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...