Loading...

Voor veertien scholen opnieuw kans op subsidie brede school

226 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 15, 2011

Van veertien Rotterdamse scholen wordt toch nog bekeken of ze aan de subsidievoorwaarden voldoen voor een brede school. Nog voor de zomervakantie moet bekend worden of ze hier recht op hebben.


Kinderen van brede scholen protesteerden woensdagmiddag bij het Rotterdamse stadhuis. Samen met ouders en leraren wilden ze laten weten dat ze tegen het afschaffen van de extra subsidie aan brede scholen zijn.

De brede scholen bieden naast gewoon onderwijs, ook kinderopvang, sport en cultuurlessen. De demonstranten vreesden dat de naschoolse activiteiten moeten verdwijnen. 6.000 leerlingen dreigen daar de dupe van te worden.

Eisen aangescherpt
Jarenlang was de Rotterdamse versie van de brede school het paradepaardje in onderwijsland. Toen vorig jaar bleek dat de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs desondanks achterbleef bij bijvoorbeeld de andere grote steden is in samenspraak met de scholen besloten de kwaliteitseisen aan te scherpen. Nu voldoet 40 procent van die scholen niet aan die richtlijnen.

Duidelijke afspraken
Onderwijswethouder Hugo de Jonge liet eerder aan RTV Rijnmond weten dat er in het afgelopen jaar met alle schoolbesturen heldere afspraken gemaakt zijn over het extra pakket dat voor een brede school moet worden geboden. "Op basis daarvan krijgen ruim 100 scholen meer geld, ongeveer 60 hetzelfde en 80 scholen minder tot niets", verduidelijkte hij.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...