Loading...

Les Baroques - Bread (1967)

4,401 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 29, 2011

Utalpo: (YT archief voor) Utrechtse Alternatieve Popmuziek.
http://www.youtube.com/user/Utalpo

1965 - 1969
Het succes van Such a Cad, een wereld nummer, lijkt moeilijk te overtreffen. Gevolg.... onzekerheid binnen de band dus...... een nieuwe bezetting.
De eerste single van Les Baroques met Michel Van Dijk als nieuwe zanger, Working On A Tsjing-Tsjang, staat begin 1967 slechts één week in de Top 40. Van de vier singles die de resterende twee jaren verschijnen, wordt alleen Bottle Party een bescheiden succes. De B kant van de single heet. Bread.

De bezetting verandert in deze periode voortdurend. Gitarist Frank Muyser neemt de rol van Van Emden een korte tijd over. Maar zonder succes. Les Baroques raakt ook hun manager kwijt en gaat het snel bergafwaarts met de Baarnse groep. Vanaf 1968 maakt de latere Herman Brood-gitarist Ferdy Karmelk deel uit van de band. Als toetsenist Krijen in mei 1968 niet meer komt opdagen, Robin Muyser na de optredens in Zermatt en Montreux opstapt en Raymond van Geytenbeek grafisch ontwerper wordt, is het gedaan met Les Baroques. Jammer van een band met zoveel karakter.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...