Loading...

Sharad - Kanniks Kannikeswaran | Korzo Theater za 19 okt 2013 |20:30 EN zo 20 okt 2013 | 15:00

708 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 17, 2013

Een unicum: het eerste Hindoestaanse koor van Nederland is opgericht. Korzo presenteert in het openingsweekend van het India Dans Festival een groot opgezette muziektheaterproductie van de visionaire componist, muzikant en muziekpedagoog Kanniks Kannikeswaran. Tientallen amateur- en professionele zangers uit Nederland doen mee aan een bewerkte versie van zijn magnus opus Shanti - A Journey of Peace.

Al meer dan 900 artiesten van over de hele wereld hebben hieraan meegedaan. In Sharad speelt harmonieuze koorzang gebaseerd op klassieke Veda's en Indiase Raga's een centrale rol. De meerstemmigheid van de zang van het koor vormt een spirituele basis voor de dans en de beelden. Middels de aloude Raga-tradities van India wordt gewerkt aan het creëren van koormuziek, waarbij de basisthema's als vrede, vreugde en onderlinge verbondenheid worden verbeeld.

Speciaal voor het festival wordt de muziek verrijkt met dans van het dynamische Kathak-duo Hari Noopur en Chethana. Ondersteund door de ICCR en de Indiase ambassade verblijven zij in Den Haag voor een residentie. Ook Korzo choreograaf Revanta Sarabhai maakt een aantal choreografieën voor Sharad.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...