Loading...

3/4 Dokumentarni film: Bl. Marija Terezija od sv. Josipa

2,940 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 25, 2013

Majko, mi ti zahvaljujemo! Majko, mi te slijedimo! Tim rječima utisnutim na nadgrobnoj ploči groblja sjedišta družbe u Sittardu, časne sestre su jednostavno i jasno izrazile njihovu naklonost sljedbenica.
Otada je prošlo mnogo vremena i one su nedvojbeno nastavile sa zanosom i vjernošću putem koji je ona zacrtala. Vlastitim „DA", na Božji poziv svaka karmelićanka Božanskog Srca Isusova sažima skladno sve izraze u postojanju posvećene žene za jednu specifičnu misiju Crkve: spasenje duša da bi ih se dovelo Božjem Srcu.
„Budite majke, a ne učiteljice", napisala je jednog dana Utemeljiteljica svojim časnim sestrama, majke koje se potpuno žrtvuju za svoju djecu.
Razmišljajte danju i noću o nazočnosti Boga i bdijte u molitvi.
U tome se poglavito sastoji terezijska milost, u čežnji za spajanjem s Bogom preko jednog života u kojem su stopljeni molitva, posebno ona kompletativna, i apostolska služba u Crkvi.
U njezinoj posebnoj ljubavi prema križu, Majka Terezija je duboko proživljavala to zajedništvo ulijevajući s oduševljenjem kompletativni duh Karmela u službi izravnog apostolata.
Evo zašto su tijekom vremena njezine sljedbenice osim skrbi za djecu dodale nove oblike predanosti, sukladno s promjenama društva i mjesta na kojima su bile pozivane. Pomoć starijima, kateheze, kuće duhovnosti, pomoć u župama, misije.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...