Loading...

Dutch politician: Gerda Verburg about waterbottles part 2

868 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 28, 2011

Kamerleden moeten afkicken van hun wegwerpflesjesverslaving

Dopper-initiator Merijn Everaarts, ging vanochtend naar het Binnenhof om kamerleden te helpen bij het afkicken van hun wegwerpflesjesverslaving. Hij deed dit vanwege de behandeling van de kraanwatermotie. Het CDA had die motie ingediend om te zorgen dat er in de Tweede Kamer alleen nog maar kraanwater wordt geserveerd. Dit kan veel plastic afval en geld schelen. De motie was de zwanenzang van Gerda Verburg, die de Tweede Kamer verruilt voor de Wereldvoedselorganisatie (FAO) in Rome.

Het belangrijkste wapen tegen de verslaving aan drankjes in plastic flesjes is volgens Everaarts de Dopper: een handig, duurzaam en mooi flesje met een glaasje om uit te drinken. Dit vond ook Waterbedrijf Dunea, dat 150 Doppers aanbood aan de leden van de Tweede Kamer. Mr. No Bubbles was aanwezig om directe ondersteuning te bieden aan verslaafde kamerleden. Ook wilde hij natuurlijk van minister Gerda Verburg weten wat zij nog meer zal doen voor de promotie van kraanwater. Zie het filmpje:

De Dopper
De Dopper is een initiatief om kraanwater te promoten, plastic afval te voorkomen en om meer mensen toegang te geven tot veilig drinkwater. De Dopper is vooral bekend van 'het ideale flesje voor kraanwater' -- een duurzaam, handig en mooi flesje dat eindeloos te gebruiken is. Een deel van de opbrengst gaat naar drinkwaterprojecten van Simavi.

Praktische informatie
www.dedopper.nl, www.twitter.com/de_dopper, www.facebook.com/dopperbottle

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...