Loading...

VÄGEN. Bibelsmuggling bakom järnridån. Av Veli Sergei, Brobyggarna.

684 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 18, 2015

http://www.brobyggarna.org - Är du frälst? är den viktiga frågan du får i denna intressanta film som handlar om Guds kärlek i JESUS KRISTUS, bibelsmuggling bakom de kommunistiska diktaturernas ”järnridå”, gatuevangelisation i öststaterna, möten i underjordiska kyrkan, möten bland romer m.m.

Filmen visades runt om i hela Sverige i många församlingar (samt i USA) för att här i väst belysa situationen för de förföljda kristna i Sovjet och de andra öststaterna bakom järnridån under kalla kriget.

Många kristna ägde ingen Bibel eftersom de var förbjudna i det ateistiska Sovjet. Biblar och kristen litteratur klassades om ”anti-sovjetisk litteratur” och många kristna kastades i fängelse för sin tros skull. Många pastorer fängslades. De kristna utsattes för tortyr och hjärntvätt.
En del kristna led martyrdöden, t.ex. Ivan Mosejev som vi ser i denna film.

Det gick inte att evangelisera öppet i Sovjet.
Det som de kristna i väst kunde göra för att hjälpa den underjordiska kyrkan bakom järnridån var att smuggla dit Biblar samt föra ut dokument därifrån som gav information om de kristnas svåra situation. En del i filmen handlar om detta.

Denna film uppmanar tittarna att söka Jesus till frälsning samt uppmanar redan troende att följa Jesu missionsbefallning: ”Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen.” Markus 16:15

Filmen är inspelad i början av 1970-talet då kommunismen hade befolkningen bakom järnridån i sitt grepp och de kristna blev förföljda och straffade. Efter järnridåns fall 1989 förbättrades de kristnas situation avsevärt men nu börjar det att bli svårare för dem igen.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Joh. 3:16.

Alla behöver Jesus. Jesus sa:" Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare." Mark. 2:17.

Jesus älskar dig! Sök Jesus nu!

För mer info om kristen tro, gå till: http://www.brobyggarna.org. Över 1000 frågor och svar om Bibeln och kristen tro, predikningar, vittnesbörd om helande, m.m.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...